Трайков и Събев обявиха за свой основен ангажимент националната сигурност

  • 27 септември 2016 13:49

  • 1544
  • 1
Трайков и Събев обявиха за свой основен ангажимент националната сигурност
©

Кандидат-президентската двойка на Реформаторския блок /РБ/ Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко - Съби Събев, обявиха за свой приоритет опазването на националната сигурност.

Пред журналисти двамата представиха основните моменти в работата си, ако бъдат избрани, съответно Трайков - за държавен глава, а ген. Събев - за вицепрезидент.

Претендентът на Реформаторите заяви, че президентът няма право да мълчи по важните въпроси. Не обичам поговорката "кучетата си лаят, керванът - си върви", обясни думите си той и се зарече да промени модела, което изисквало активна работа всеки ден, всяка нощ. Така страната ни ще стане привлекателна за българите и чужденците, посочи Трайков.

За мен не искам да гласуват тези, които са щастливи от нивото на корупцията у нас, анонсира следващия си приоритет претендентът на РБ за президент - да се бори с уродливите практики. Посоката е за свободните хора и силните граждани, подчерта той.

Трайков и Събев заявиха, че са за европейската и евроатлантическата ориентация на България.

Ще спазим ангажиментите си за увеличаване на парите за отбрана и за модернизация на армията като процент от БВП, поети в Уелс през 2014 г. и сега във Варшава, декларира кандидат-вицепрезидентът ген. Съби Събев.

Като голям риск за националната сигурност Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко определи високия процент на бедните хора у нас. От значение са и здравеопазването, стопанската дейност, гражданските структури.

Къде са контрабандистите, попита още той и припомни, че при този размер на корупцията страната ни "беше ударена с милиарди - чрез КТБ и "Белене".

Няма да позволя България да е толкова беззащитна, не ме интересува, че ще ме обвинят, че излизам от конституционните си правомощия, заяви е кандидатът на Реформаторите за държавен глава.

Трайков обяви още, че може и ще защитава интересите на българския бизнес, на младите хора, ще се бори срещу цензурата в медиите.

Той обещава да работи в синхрон с изпълнителната и със законодателната власт.

Дипломатическите ми действия ще тръгнат от силния глас на България в ЕС и НАТО - така Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко обрисува ролята си във външната политика.

В Украйна бяха потъпкани международни споразумения, а Русия наруши ангажимента си на гарант за териториалната цялост, смята претендентът за "Дондуков" 2.

Той смята да поддържа добри външнополитически отношения с партньорите от ЕС , НАТО, със САЩ, да заложи и на отношенията със съседните страни.

Когато някой иска да влезе в общия ни дом, имаме право да изискваме да спазва демократичните ценности - такъв, според него трябва да е подходът на София по отношение на Турция, която нарече "наш добър съсед.

По повод на участието на бившия премиер Пламен Орешарски в президентската надпревара той предположи, че по този начин е решил да ни каже нещо, което не ни е казал като министър-председател.

На представянето на приоритетите на кандидатпрезидентската двойка присъстваха повечето от лидерите на партиите в Реформаторския блок, сред които Радан Кънев /ДСБ/, Корман Исмаилов

Последвайте канала на

БТА
1544 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.27 | 20:50

1
тройчо тройчо и сърби сърби за сигурността дават мило и драго ,само не своето ,а това на народа !

Добави коментар

Водещи новини