Плевнелиев: Ще се говори за много реформи

  • 12 декември 2011 14:14

  • 881
  • 1
Плевнелиев: Ще се говори за много реформи
© Булфото

Убеден съм, че през следващите няколко месеца ще се говори за много повече реформи, а не само за пенсионната. Това каза пред журналисти избраният за президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в отговор на въпрос за президентското вето върху Закона за бюджета на ДОО за следващата година.

Казвам категорично, че тези реформи в България са необходими и то именно сега, заяви избраният за президент. Той добави, че не само България, но и всички европейски правителства, не само, че трябва и не само, че са длъжни, но те нямат друг изход - тези реформи трябва да се случат. Европа трябва да докаже, че не само държавите, но и всички системи - пенсионни и всякакви други са устойчиви дългосрочно, посочи Плевнелиев. По думите му и когато в България пенсионната система на 60 процента се финасира от други източници, а "не от само себе си, това е предпоставка, не само на неустойчивост, но и за драматично развитие в следващите години."

Плевнелиев изрази убеденост, че в следващите месеци "трябва да дойде и реформа в здравеопазването и в администрацията, така че всички сектори да търсят своето устойчиво развитие". Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното коментира темата за пенсионната реформа, след като прие от председателя на БАН акад.Никола Съботинов тригодишната програма за развитие на академията.

Последвайте канала на

881 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.12.12 | 21:31

1
Вярно е, ще се говори за реформи. Мноооооого ще се говори. Само ще се говори и нищо няма да се прави, както и досега между другото.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини