Плевнелиев: Ще има 14 млн. лв. допълнително за БАН

  • 12 декември 2011 13:43

  • 684
  • 0
Плевнелиев: Ще има 14 млн. лв. допълнително за БАН
© Булфото

Ще бъдат осигурени 14 млн. лв. допълнително на БАН до средата на 2012 г. Това каза пред журналисти избраният за президент на България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното след официална среща с председателя на Българската академия на науките (БАН) акад. Никола Съботинов.

„Радвам се, че днес БАН вече няма черни знамена” – каза Плевнелиев. „Ние имаме една обща цел - едно достойно развитие на БАН спрямо европейските и българските приоритети до 2020 г. и отвъд. Тригодишната програма за стабилизация на БАН е една много добра база за развитието и оздравяването на академията и от тук нататък ще продължим на тази база стабилизацията, развитието и оздравяването на БАН, и от тук нататък ние ще продължим да подпомагаме БАН” – каза Плевнелиев.

Програмата ще бъде анализирана и представена на Министерство на финансите и на Министерство на образованието. Екипът на президентството също ще работи по нея – каза Плевнелиев. Той посочи, че в следващите месеци ще има много срещи с акад. Никола Съботинов. Необходима е работеща стратегия за БАН до 2020 г., която да включва иновации и научно предприемачество – каза Плевнелиев.

Последвайте канала на

684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини