Евродепутат: На границата ни с Турция се решава бъдещето на ЕС

  • 16 септември 2016 07:57

  • 4075
  • 0
Евродепутат: На границата ни с Турция се решава бъдещето на ЕС
©

Има последователност на действията в българската политика за охрана на външните граници на Европейския съюз. Във външнополитически и вътрешнополитически план виждаме, че само когато дипломацията е конкретна, може да работи. Това каза в сутрешния блок на БНТ евродепутатът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Охраната на границите трябва да бъде обект на общи усилия, в които България има много важно място. България има нужда не само от солидарност на думи, но и от много конкретна помощ. Чуваемост на българската позиция има – тази седмица се чуха заявки за подкрепа от ключови еврокомисари. Европа разбра, че тук, на границата между България и Турция, се решава бъдещето на Европейския съюз, подчерта Габриел.

По думите й обменът на информация е ключов за контрола на границите и за превенцията на тероризма, затова България трябва да получи достъп до Шенгенската информационна система. Няма механизъм, който да принуди държавите членки, но осъзнаването на заплахите би трябвало да ги принуди да засилят обмена на разузнавателна информация помежду си, посочи още Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4075 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини