Приеха на първо четене промени в Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества

  • 14 септември 2016 14:23

  • 7583
  • 1
Приеха на първо четене промени в Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества
© Novini.bg

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, внесени от Министерския съвет.

Въвежда се изискване за издаване на Сертификат за дезактивиране за огнестрелно оръжие, направено трайно негодно за употреба чрез деактивиране, при което всички основни части на огнестрелното оръжие са в състояние на постоянна нефункционалност и не е възможно да бъдат отстранени, подменени или модифицирани по начин, който би позволил огнестрелното оръжие да бъде въведено отново в употреба.

Предвижда се сертификатът да се издава от Главна дирекция "Национална полиция" или от районно управление на МВР по местонахождение на обекта за производство и ремонт в двуседмичен срок от датата на подаване на заявление.

В мотивите на вносителя се посочва, че измененията се предлагат с оглед изпълнение на регламент на Европейската комисия за установяване на общи стандарти и техники за дезактивиране на огнестрелни оръжия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7583 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.16 | 01:05

1
Кога ще ги стигнем кравите в това отношение ,всеки който иска оръжие да си купи !Ама май на нашите управници не им стиска ,оръжието против тях да не се обърне !

Добави коментар

Водещи новини