Горанов: Ще положим всички усилия, за да запазим социалния диалог (видео)

  • 13 септември 2016 14:33

  • 1295
  • 1
Горанов: Ще положим всички усилия, за да запазим социалния диалог (видео)
© Булфото

Министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва присъства, заедно с премиера и други министри от кабинета, на официалното откриване на Западната дъга от Околовръстния път на София, предаде репортер на Novini.bg

Във връзка с предстоящото подписване на минималния осигурителния доход между работодатели и синдикати, както и противоречията разразили се между тях, министър Горанов изрази позиция, че тъй като нивото на сивата икономика все още е твърде високо, праговете трябва да останат. "Не може все още да разчитаме само на съзнанието на работодателите, защото все още има недобросъвестни работодатели. Не трябва да се стига обаче до налагане на административно увеличение, ако няма постигната договореност за промяна", каза още Горанов. До 16 септември трябваше да бъдат подписани споразуменията, но той уточни че срокът ще бъде удължен, защото имам месец и половина до изготвяне и внасяне на бюджета.

В най-лошия случай, ако няма разбиране между синдикати и работодатели - ще се възпроизведат съществуващите прагове и ще положим всички усилия социалният диалог да не бъде провалян.

Последвайте канала на

Калина Христова
1295 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
маринела

2016.09.15 | 13:48

1
Точно така работодателите ще диктуват положението на робите в тази държава

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини