Плевнелиев удостои с Орден "Стара планина" посланика на Италия

  • 12 септември 2016 16:04

  • 1525
  • 1
Плевнелиев удостои с Орден "Стара планина" посланика на Италия
© Булфото

Президентът на България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното удостои с най-висшетото отличие Орден "Стара планина" посланика на Италия Марко Контичели, предаде репортер на Новини.бг.

Плевнелиев подчерта, че за него е огромна чест да връчи най-голямото отличие на посланик Контичели, с неговия усшепен мандат. Това отличие е знак за огромната неуморна дейност на Контичели във връзка с укрепчване на двустранното сътрудчесво между България и Италия.

България винаги е разчитала на силното приятелство на Италия. Имаме изключирелно дълбоки културни и икономически отношения.

Много българи чрез изкусвтото на Италия са се докоснали до света. Изключитено интензво е икономиското сътрудничество между двете страни.

Италианският посланик благодари за получения орден и заяви, че през последните години отношенията между двете страни се развиват интензивно, много италиански инвеститори работят в България, много италианци са дошли да живеят тук, а и много българи искат да участ италиански език.

Марко Контичели оцени високо работата на президента Плевнелиев и заяви, че остава приятел и с отворено сърце към родината ни.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1525 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гошо

2016.09.15 | 18:00

1
Импийчмънт,разследване,съд,затвор,конфискация на заграбеното.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини