Плевнелиев: България е с Италия в борбата срещу тероризма (снимки+видео)

  • 13 септември 2016 17:54

  • 1482
  • 3
Плевнелиев: България е с Италия в борбата срещу тероризма (снимки+видео)
© Булфото

„Благодарихме за подкрепата на Италия за присъединяването към шенгенското пространство. Италия е най-големият пазар за български стоки след Германия. Все повече български граждани посещават Италия. Около 140 000 са българските туристи, които ежегодно посещават Италия. Около 130 000 туристи от Италия посещават България“. Това каза на пресконференция държавният глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното след като се срещна с италиаснкия си колега Серджо Матарела, предаде репоретер на Novini.bg.

Той уточни, че България е с Италия в борбата срещу тероризма. „От жизнено важно значение е сътрудничеството между системите за сигурност на двете държави. Обсъдихме миграционната криза. Бежанската вълна засяга всяка държава-членка. Трябва да търсим трайно и ефективно решение на проблемите в Сирия, Ирак, Афганистан. Трябва да сме проактивни и да търсим устойчиви решения“, каза още той.



„България и Италия са свързани с дълбоки духовни и исторически фактори. Италия е олицетворение на творчеството и съзидателния дух, световен център на културата и изкуството. Днес сме приятелски и съюзнически държави, като защитаваме и споделяме европейските ценности. Единственият отговор е общоевропейският за повече интеграция, дипломация, върховенство на правилата и закона в Европа. България се гордее, че е проевропейска нация, подкрепя развитието на ЕС и ще работим да заздравим този уникален съюз за мир. Ще работим с Италия, за да посрещнем 60-годишнината по подписването на рисмките договори“, заяви Плевнелиев.

Последвайте канала на

Калина Христова
1482 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.09.16 | 12:15

2
Поредният бисер на нашия хубостик! Толкова тъп президент е позор за България!
на 100% си е вярно

2016.09.16 | 12:15

3
нашата к у р в а се бори със американски страпон в г ъ з а.

2016.09.16 | 12:15

1
na roskata zdravata mu go hakat v gaza a na nego mu haresva i iska o6te

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини