Московски: От 2009 г. бюджетните средства за железниците се увеличават

  • 09 декември 2011 12:33

  • 859
  • 1
Московски: От 2009 г. бюджетните средства за железниците се увеличават
©

Развитието на жп транспорта навсякъде по света зависи от политиката на правителствата за развитие на сектора. От нея зависи какво ще бъде мястото му в транспортната система, дали този транспорт ще бъде приоритет или ще бъде даден превес на пътната мрежа и автомобилния транспорт. С действията си преди 2009 г. дадохме на жп транспорта перспектива до 2017 г. с ясни ясни цели и ясни параметри, които трябва да се постигнат.

Това заяви по време на парламентарния контрол депутатът от БСП и бивш министър на транспорта Петър Мутафчиев.

"Безспорно кризата оказва своето влияние, но се вижда, че жп транспортът не е приоритет на управляващите", добави Мутафчиев и попита транспортния министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета каква е политиката на правителството за финансирането на жп транспорта за периода 2009-2011 г. и дали се предвиждат промени за следващата година.

Московски заяви, че политиката в този период е била насочена към конкретни мерки за подобряване на ефективността в БДЖ и НКЖИ. "Целяхме да направим сектора устойчив чрез мерки за подобряване на ръководството на двете дружества, намаляване на разходите, преструктуриране на персонала, съкращаване на губещи дейности и други. В края на 2010 г. влезе нов договор с НКЖИ за подобряване и развитие на железопътната инфраструктура. От 2009 г. досега средствата от държавния бюджет за железниците постепенно се увеличават, въпреки кризата", каза още транспортният министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
859 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бай Мезан

2011.12.11 | 12:52

1
Именно Мутафчиев и хората на Станишев откраднаха от БДЖ 850млн. лева през мандата на тройната коалиция и оставиха кабинета на ГЕРБ с дългове които не могат да бъдат изплатени навреме !!! ДОЛНИ КРАДКИВИ КОМУНИСТИ !!!

Добави коментар

Водещи новини