Дончев: Газовият хъб "Балкан" не изключва нито един от вече съществуващите, планираните и

  • 05 септември 2016 11:42

  • 4127
  • 7
Дончев: Газовият хъб "Балкан" не изключва нито един от вече съществуващите, планираните и
©

Европейският газов хъб „Балкан” е проектиран като обединяващ център на всички наши настоящи и бъдещи проекти и партньори. Това заяви вицепремиерът по еврофондовете и икономическа политика Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник по време на инвеститорската кръгла маса за газов хъб „Балкан”, която се провежда край Варна.

„Много от вас знаят, че през последните 7 или 8 месеца работихме усърдно с екипа на Европейската комисия, специално с екипа на г-н Борхард, по изготвянето на концепцията за проекта. Заедно разгледахме абсолютно всички технически параметри. Идентифицираха се всички потенциални източници на газ за региона, за Югоизточна Европа. Разработихме всички възможни различни трасета за пренос и транзит. Разгледахме регулаторната, правната рамка, както и начертахме всички необходими стъпки, които трябва да се извървят за да може този проект да бъде успешен. Позволявам си да кажа, че това е най-интелигентния подход, който може да бъде следван при всички големи проекти оттук нататък”, каза още Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Той определи днешната кръгла маса като изключително важна, тъй като тя ще постави началото на изцяло нов етап в работата.

„Идеята на европейския газов хъб „Балкан” е всеки един от вас да може да намери своя интерес за участие. Газовият хъб не изключва нито един от вече съществуващите проекти, както и тези, които са планирани, както и тези, които са в процеса на изграждане. Ние винаги сме считали, че съществува потенциал проектите в газовия сектор да бъдат взаимодопълващи се. Този хъб има за цел да насърчи и да бъде в полза на изграждането на всички проекти и тяхната взаимна свързаност. Защото само тогава можем да говорим за истинска диверсификация и сигурност на доставките”, подчерта още Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

Калина Христова
4127 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ЗНАЕЩ

2016.09.06 | 11:07

7
ТОЗИ ТЪПАК ПАК СЕ Е НАДРУСАЛ И СИ МЕЧТАЕ.

2016.09.06 | 11:07

6
Кой е съществуващия гъзов хъб, да не е тоя подвижния дето го започнахнаха в Симитли?
родолюбец

2016.09.05 | 20:50

1
Никакъв газов хъб за руската газ! Да си я затварят в буркани и да си я изнасят...

2016.09.06 | 11:07

5
аре бе, живеем в 21 век, стига с тия буркани.

2016.09.06 | 11:07

4
ГАЗОВ ХЪБ БАЛКАН - ПАМЕТНИК НА БЪЛГАРО-ЕВРОКОМИСИЙСКАТА ДРУЖБА. ГАЗ, ПО ЛИНИЯ НА РУСКАТА ДРУЖБА АКО СЕ НАВИЯТ РУСНАЦИТЕ.

2016.09.06 | 11:07

3
Най-бързия, евтин и лесен отпор на руския газов терор са интерконекторните връзки и шистовия газ. Интерконекторите могат да се построят за 1г., а вече 25г. няма нито една.В много европейски страни вече добиват шистов газ, а тук дори има забрана поне да разберем дали имаме такъв. Баламосват ни с някакъв газов хъб...Тук вече България ли е или още сме 16-та република на СССР?

2016.09.06 | 11:07

2
Педал !Да сме 51 щат краварски и майка си би продал !На кравите (ако има такъв газ ) 99% ,а на нас един в твоя гъз !

Добави коментар

Водещи новини