Борисов: Като практик човек, считам, че трябва да направим промени

  • 02 септември 2016 07:56

  • 12082
  • 32
Борисов: Като практик човек, считам, че трябва да направим промени
© Булфото (Архив)

Аз, като практик човек, считам, че трябва да направим тези промени, защото госпожа Кунева полага много усилия, но е много сама във вземането на решения. Доколкото ви познавам - повечето залисани в ежедневната си работа, това някак си ви стои много настрани. С тези думите премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се обръща към министрите си по повод подготовката за председателството на България на Съвета на Европа.

В сряда кабинетът гласува  промени в националния механизъм за координация на подготовката. Беше решено председателството да бъде оглавено лично от премиера. От публикуваната стенограма става ясно, че Борисов приема ролята за важна и настоява всеки от министрите да се ангажира в работата, за да може страната ни да се представи добре.

"Това, което каза и госпожа Кунева – за необходимостта от силен политически ангажимент и ускоряване подготовката, налага присъствието на министър-председателя с функция за национален координатор", коментира той.

Междувременно бе потвърдено, че логистиката и екипът на председателството на Съвета на Европа ще се движи от Меглена Кунева. Със сигурността ще се заеме вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова. По направление на инфраструктура и сграден фонд ще отговаря Томислав Дончев. Владислав Горанов ще следи за бюджета на председателството. С комуникационната стратегия Даниел Митов и културната програма ще е ангажимент на Вежди Рашидов.

"Така че, всеки от тези, които прочетох, не че другите не трябва да се чувстват ангажирани (тук трябва да включим и кмета на София, сега виждам, че сме го пропуснали, така че моля и кмета на София да включим в този щаб) и всеки да си определи по двама души, които ежедневно да си гонят задачите", заръча премиерът.

"Правя го това, защото ми омръзна госпожа Кунева да идва – казва ми нещо, аз ви казвам, после събирате се, не произлиза нищо след срещите, а времето си тече, а на мен ми се иска да стартираме с, нека да го наречем, грубата работа, която изисква време", отбелязва още той.

Борисов отново обръща внимание за правилното провеждане на обществените поръчки и напомня "без запалки и балони".

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
12082 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
bobi

2016.09.02 | 10:28

3
edinstvenite promeni koito pravite sa v bankovite vi smetki ,te postoqnite koito govorite ,ama ot bulgarite po tapi kopeleta nqma ,vse oshte vqrvat na politicite
До Цар Вкиснато Семе

2016.09.02 | 10:28

2
Като практик човек вземи си набий по дълбоко един рязан и си тегли патрона тикво
Стoлетов

2016.09.02 | 10:28

1
И ...какво точно си практикувал .... преди време .
БатиБота

2016.09.03 | 08:55

10
Боко ти си хипер мега уникало тъп. Кога ли сърбина ще ти пръсне тиквата на теб публично

2016.09.03 | 08:55

11
Само че от тези промени Българина става по беден цените растат нагоре а депутатите си увеличават банковата сметката!
ИВАН

2016.09.03 | 08:55

9
Пълен глупак и манипулатор

2016.09.03 | 08:54

7
Бойче ти си пътник
Тони

2016.09.03 | 08:54

6
Бойко Борисов, Меглена Кунева, Румяна Бъчварова ?! - пази боже сляпо да прогледне...
Драган

2016.09.03 | 08:55

8
Внимание! Пощенският пуяк ще снася, ахтунг!
тва е положението

2016.09.03 | 08:54

5
диктатура. кажеш ли си това което ти тежи ` мнението и веднага си аут. левите минаха в герб. не могат да си оправят покъщнината, карат се в една къща герберката злата сиджимова с етървата си и те ни съветват айсиктир от помияри . изгони всички умни вишисти злата сиджимова, приятелка на цвета караянчева. идете снимайте къщата й, и ще се уверите в истинността, ама къде е тая истина, диктатури недни. изгонихте децата ни и сега величаите, гладни кокошки. знаем ви . целият град говори за вас. поне не можете да ни уволните. не ви искаме работата. не ви искаме нищото. само искаме да кажем, че не трябва да си казват мнението работещите, защото нищо добро не ви чака-освобождаване от работа. а човек без работа кво го чака - гибел. явно това искат ограничените прости висшисти. назначиха си децата на работа в града. лижи маже. а децата им грозни, прости... ама с гръб... и Бойко гу слушка, да ги слушка... отвратени сме... целият град говори за определени хора, ама нейсе.......

Добави коментар

Водещи новини