Борисов привика Реформаторите в Министерския съвет (обновена+видео)

  • 01 септември 2016 09:44

  • 6634
  • 3
Борисов привика Реформаторите в Министерския съвет (обновена+видео)
© Булфото (Архив)

Част от Реформаторския блок отидоха в Министерския съвет, където се предполага, че ще имат среща с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Репортер на Novini.bg забеляза в сградата да влизат преди броени минути Найден Зеленогорски и проф. Борислава Великов. Пред медиите Зеленогорски обясни, че не знае за какво го викат в МС. На срещата бяха още Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Корман Исмаилов и Николай Ненчев. Представителите на ГЕРБ са били вицепремиерът Румяна Бъчварова и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По информация на Novini.bg срещата е била по инициатива на премиера, като поканата е дошла вчера.Лидерът на ДБС Радан Кънев също е бил поканен, но е отказал да присъства на разговорите. По думите му той изключва обща кандидатура за президент с ГЕРБ и не може да си представи да се обсъжда този въпрос.

Медийният интерес към срещата на "Дондуков" 1 беше голям, журналистите обаче не бяха допуснати вътре в Министерския съвет. Бяха уведомени само за края на срещата, приключила след близо 2 часа и половина. След срещата Корман Исмаилов заяви, че с премиера са били коментирани актуалните политически теми в страта и международните събития. Разискани са били и приоритетите на кабинета, като тримата представители на РБ са деклрарира подкрепата си за изкарване мандата на правителството.

Във връзка с издигането на кандидат-президент на РБ, Исмаилов посочи, че има различия. Разговорите продължават и има надежда за общ кандидат на Блока.

По-късно през деня беше изпратен и официално прессъобщение. В него се посочва, че лидерите на партиите от управляващото мнозинство са заявили волята си за а успешно изпълнение на управленската програма на правителството и завършване на пълен четиригодишен управленски мандат. Постигнато е било съгласие около необходимостта от политическа стабилност, която да гарантира икономическото развитие на страната и продължаване на реформите. Остава приоритет активното участие на България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз и в НАТО.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
6634 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.09.02 | 12:37

3
Лъжереформатори! Кога 2млн реформаторско мнозинство ще могат да гласуват ПО ПОЩАТА от чужбина :1.Така гласуват в "белите" държави от 100г. 2.Няма никакви допълнителни харчове./далавера/.3.Може да се въведе веднага, без никаква допълнителна подготовка.4.Отишли са в чужбина, защото не са доволни от тук5.Видяли са там, какво трябва да се промени тук.5.Гласът им не може да се купува, контролира,манипулира.6.Реформатори ли са РБ или са креатура на статуквото, след като не внасят в НС такова предложение?
да

2016.09.02 | 12:36

2
Вместо КРАДЦИ и далавераджѝѝ /реформатори/ маде ин булгаристан

2016.09.01 | 18:17

1
Отбор"'меки китки " кани Боко , на събрание !Само не разбрах коя е тая Борислава !А Найда и Кормана - тия двете ,на Боко ще му крепят май мудете !Казват ,че добре се стараят , лижат яко ,та чак дим се вдига ,надалеко !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини