Корнелия Нинова към ГЕРБ: Вие сте мазохисти

  • 08 декември 2011 17:06

  • 3166
  • 8
Корнелия Нинова към ГЕРБ: Вие сте мазохисти
©

Осем часа ви бием с аргументи и сигурно още осем ще го правим.

Това наричам мазохизъм, заяви от парламентарната трибуна депутатът от ПГ на Коалиция за България Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за във връзка с това, че до момента няма изказвания от ГЕРБ по време на дискусията за бюджета.

Нинова подчерта, че управляващите не вземат отношение в дискусията за закон, който самите те прокарват.

Народният представител от Коалиция за България Валентина Богданова предложи към бюджета на БАН за 2012 г. да бъдат прибавени 30 милиона лева. Две години поддържаме на едно и също ниво бюджета на БАН. Тази година, след всички говорения, след идеята за политически консенсус, постигнат тук, предложението за бюджета на Академията за 2012 г. е той да бъде намален с 5 млн. лв. – не увеличен, даже не стабилизиран, заяви тя.

„Всичко, което в момента бива подкрепено от Комисията по бюджет и финанси, е свързано с един забележителен жест – да върнем на БАН тези 5 млн. лв., които да стабилизират бюджета им, с крайна недостатъчност и невъзможност да работи, най-малкото, защото бяха любезно обещани от новоизбрания президент Плевнелиев. След стратегията „Научни изследвания”, приета от това НС, след разбирането, че ако ние инвестираме в БАН, за да осигури съфинансирането си за участие в проекти на ЕС и на чужди организации, безспорно собствените приходи на Академията ще бъдат повече, но те няма как да се изхарчат за заплати и за издръжка. След като е ясно, че ако държавата даде възможност на БАН да заплаща и да поддържа патентите си, печалбата от тях ще идва в България, не в Германия и Южна Корея; след като е ясно, че ако дадем възможност на българските учени (и най-вече младите) да работят и да създават своите възможности в България – това е инвестиция за България, както в цяла Европа оценяват тези възможности, ние бихме били много по-отговорни към решенията, които днес вземаме”, каза Богданова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3166 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
traktora

2013.08.02 | 15:42

8
a ti si prostitutka
GERB DA LAPA PAPURA

2013.08.02 | 15:41

7
GERB SA PEDERASKA PARTIA
сдасда

2013.08.02 | 15:41

6
Абе ей келешче долно мръсно, Бойко увеличи 2-но всичко зърнопроизводителите или кои бяха там, преди са взимали 450 м са взимат 1450 м, зеленчуци всичко е увеличено 2-но а и са добавени някои култури за които се дават по още 100-150 милиона, зажалост не помня кое точно но ФАКТ е че всичко е вдигнато, от 20 години държавата не е пипана, още от времето на бай тошо седят повечето площатки и детски градини и пътища и бог знае какво още, БОЙКО за първи път от 20 години в тая държава, смени пътищата, направи нови детски градини, ремонтира детските площадки, от Иван Вазов за пример оня ден до колелото горе на на 76, 74, 8-ца, и 73 е оправен пътя и това е не само на тази линия ами почти НАВСЯКЪДЕ, всичко вдигна от 20 години, не беше пипано нищо той го вдигна, майчинските станаха 250 ЛЕВА , какво не ти харесва бе нищоцество скапано гнусно МРЪСНО, КАКВО НЕ ТИ ХАРЕСВА БЕ КОПЕЛДАК е такива като теб долни шибаняци ходят да протестират, ЩЕ ТИ ЕБА МАЙКАТА, дано БОЙКО да не ви се хване вярно да си подаде оставката, другите държави са в глад и в БАНКРУПТ ние тук сме самостоятелни за първи път от 20 години бе ШИБАНЯК ДОЛЕН ХЕЙТЪР СКАПАН, КАКВО НЕ ТИ ХАРЕСВА БЕ И камери сложи, тея камери понеже ги е страх да превишават където има камера, ВСЕКИ ДЕН спасяват деца бе КАКВО НЕ ТИ ХАРЕСВА БЕ ГОВЕДО МРЪСНО ХЕЙТЪРСКО !
Киро

2013.08.02 | 15:40

5
Корнелия е супер политик. Тя е от малкото, които говорят ясно, и предлагат алтернативи. Браво, Корнелия. Все така остра бъди.
хе хе хе

2011.12.10 | 09:19

2
КУРнелия винаги търси сензация ,а не истината брато, объркал си се нещо.След като смени всички постове в СДС , другарката КУРнелия / както и казваха в СДС хе хе хе / реши ,че вече синьото не и харесва и стана червенаааааа????????? Мазохизъм бяха 50 год. "зрял социализъм" брато, че и 20 год. след това с активното участие на преименувалата се БКП / за вълка с козината лафа го знаеш ,нали - КУРнелия май е точно такава хе хе хе /!!!!!!!!!След тия 20 активни червени години ти как смяташ ,че за година-две ще се оправят нещата ли - наивник? Като говори все за възможности за младите - що не ги дадоха преди бееееее - имаха цели 3 комунистически правителства - що тогава нищо не направиха - пък сега другите били лоши?????? Елементарно Киро - щот просто комуниста може само да плямпа - работа от него не търси!

2011.12.10 | 09:20

4
Бойко,тази Корнелия наистина е умна ,и е единственния член на БСП ,която подкрепя разумните решения на кабинета ти.Понякога се вслушвай в нейното мнение-говоря по принцип,че тя е най-малкия враг на ГЕРБ в БСП.

2011.12.10 | 09:19

3
30 % коледно намаление от W W W . S P O R T N A M E D I C I N A . C O M
Гого

2011.12.10 | 02:34

1
Ние сме мазохисти а не депутатите защото повечето хора живеят с минимална заплата

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини