В Берлин стана ясно, че ние сме сами и няма кой да ни помогне, обявиха журналисти

  • 29 август 2016 07:40

  • 31157
  • 10
В Берлин стана ясно, че ние сме сами и няма кой да ни помогне, обявиха журналисти
©

Не можем нищо да спечелим от тази разединена Европа в момента. Борисов се опитва да направи баланса между една нестабилна Турция и една разединена Европа. Това каза журналистката Валерия Велева в ефира на БТВ.

„Ясно е, че ние сме сами и няма кой да ни помогне. Направихме доста грешки за това, че не изградихме оградата такава, каквато трябва да бъде, не приехме помощ за нея, сега очакваме финансова помощ, която не е ясно кога ще дойде. На срещата в Берлин Борисов бе в сянката на Меркел“, отбеляза тя.

Според Велева през следващите 3-4 г. ще дойдат 15 милиона бежанци към страната ни.

„Доста претенциозно е да смятаме, че Борисов е посредник между Турция и Европа. Той не е част от дипломацията“. Това заяви политическият ПР Арман Бабикян в същото предаване.

По думите му досега страната ни не е представяна в добра светлина. „Борисов направи няколко антиевропейски изказвания и даде пример, че в този свят всеки се оправя сам. Когато отиде в Турция каза, всичко което неговите домакини искаха да чуят, в същото време пред Меркел каза, че е важно общоевропейското единство. Това са пълни глупости. Когато се приеме безвизовия режим, нали знаете къде ще хукнат всички бежанци от Турция“.

„Тези по 200 бежанци, които се намират в центъра на София са контролирано пуснати от Турция. Ердоган е в ролята на рекетьор“, заяви Велева. Тя допълни, че Местан с действията си е показал, че е една проекция на турската държава и Ердоган.

„Изключително тъжно е когато един премиер се превръща в говорител на Ердоган. Той не изигра ролята на посредник. В момента върви програма за раздаване на турски паспорти на намиращите се в страната 2 млн. хора“, предупреди Бабикян.

„Трябва да ни е ясно, че сами трябва да се спасяваме. Загубихме много време, сега е редно много бързо да се мобилизираме. Ние ще живеем с този бежански поток, с него ще живеят и нашите деца. Тази ограда трябва да бъде изградена“, подчерта Велева.

Бабикян се съгласи и допълни, че ние сами не можем да се оправим и нашата съдба ще бъде много тъжна. „Дразнещото беше, че Борисов непрекъснато говореше за Европа и Турция, а ние какво сме?“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
31157 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Истината

2016.09.19 | 17:20

10
Истината е, че ние нямаме идея какво да правим! Лошото е, че и ЕС няма идея, та да ни каже! Тази лелка Меркел става само за портиер на увеселителен парк! Да казва, ами няма място повече, ама айде влезте и се повеселете и вие! А Ердоган тариката ги върти всички на малкия си пръст и ги изнудва! Наивници!

2016.09.03 | 17:10

9
Тия двамата са отвратителни боклуци , които плюеха Сидеров за това , което самите те днес говорят ! Волен и Ташева от години предупреждаваха и предлагаха мерки , но ГЕРБ , БСП и ДПС ги отхвърляха ! АТАКА НА ВЛАСТ да спасява БЪЛГАРИЯ !

2016.09.03 | 17:10

8
Който гласува за родоотстъпника Борисов да е трижди проклет , той , децата му и целия му род ! Бял ден да не видят ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !
Превод в ефир

2016.08.31 | 10:32

7
Да ви преведа думите на г-жа Велева, гласът на Доган! Тази лисица иска да ни каже, че сме сам самички, и ако не се лепнем пак за Русия, спукана ни е работата! Ама ние тия русофилски номера ги знаем ма госпожа! Не, мерси...!
Е какво да кажем

2016.08.31 | 10:31

6
Къде са сега еврогейчетата които не дават и дума да се продума за български интереси. Евроатлантически ценности - кои са те бе ибрици продажни / за центове/ ? Е за това сме били векове наред под робство, и сега пак.

2016.08.31 | 10:26

5
много точно ,бойко е курва на доган

2016.08.31 | 10:26

4
Да, права е! Изоставени сме в трета глуха, на Гърция и Италия дават милиярдите, за нас не ги интересува изобщо! То беше зле-зле, ама като сега, с новите дружки е ад! И Бойко не може да оправи нищо - просто нищо не зависи от него вече!
Един от ИДИОТИТЕ, дето пак гласува!?!

2016.08.31 | 10:25

3
Ко!?! Не!?! Ами, ся!?! От 30 години няма държава!!!
месо за вкусен немски салам и кайма за бургери

2016.08.30 | 14:56

2
Вие сте трупове.

2016.08.30 | 14:56

1
На Велева и е сгодно ,вдига краката и готово !Дъртичка е ,не ще хване ,но на Бабикян ,какво ли ще е ?Проблема е за всички мъжки ,за педалите и за жените ,няма задръжки !

Добави коментар

Водещи новини