И Татяна Дончева осъди предаването на Абдуллах Бююк

  • 18 август 2016 13:46

  • 2837
  • 2
И Татяна Дончева осъди предаването на Абдуллах Бююк
© Булфото/Архив

Партията на Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в "Движение 21" също осъди предаването Абдуллах Бююк на турската държава. В позиция, разпространена до медиите, се казва, че извършеното е в разрез с международното право, с европейското и националното законодателство.

"Напомняме, че както Конституцията гарантира правото на защита, правото на убежище, забраната на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, така и Хартата на основните права на ЕС постановява че "никой не може да бъде принудително отведен, експулсиран или екстрадиран към държава, в която съществува сериозен риск да бъде осъден на смърт, да бъде подложен на изтезание или на друго нечовешко или унизително отношение или наказание", се казва в съобщението на "Движение 21".

Оттам считат, че "пазарлъкът на дребно могат да доведат до допълнителен натиск за все повече компромиси и предаване на други турски граждани в нарушение на закона". И добавят, че политиката спрямо Турция трябва да отчита и наличието на над половин милион души с българско гражданство, значителна част от които могат да се окажат набедени за противници на режима и да потърсят закрила у нас.

"Недопустимо е да се влиза в двустранни отношения с Турция, по въпросите на бежанците и мигрантската криза извън общата политика на ЕС по миграцията. Подобни сепаративни действия не могат да гарантират националния ни интерес. Наред с разочарованието от напразната илюзия, че е възможна трайна и взаимоизгодна договорка с режим като този на Ердоган, този подход ще доведе до накърняване на репутацията и доверието към страната ни и влошаване на европейските перспективи за България в критични за бъдещето на ЕС времена", категорични са още от партията на Дончева.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2837 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
отец Тиквоний

2016.08.19 | 09:14

2
Мисля,че Сивушка Нашата,забърка кашата. Сега чакаме само някой да поеме вината....пак с отбрани и скъпи мезета.
Karo

2016.08.19 | 00:24

1
Пляс на Буйка през лицето.

Добави коментар

Водещи новини