РБ с декларация относно предаването на Бююк на Турция

  • 16 август 2016 15:10

  • 2824
  • 3
РБ с декларация относно предаването на Бююк на Турция
©

Реформаторският блок изказва несъгласие с нарушаването на основни принципи, които са водещи за коалицията – за нас те са върховенството на закона и евроатлантическата ориентация на страната.

Това пише в декларация на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, изпратена до медиите. "Предаването на чуждестранен гражданин на турските власти от миналата седмица е знак за погазването на тези принципи, залегнали включително и в Програмата на правителството за стабилно развитие на Република България. Опасността от мигрантска криза не може да бъде предмет на двустранни договорки само между България и Турция. При променената политическа обстановка и засиления мигрантски натиск на българската граница е необходима общоевропейска позиция за бежанската криза, която защитава интересите на държавите на първа линия – България и Гърция.

Реформаторският блок иска изслушване в пленарна зала на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. още в първите дни на новата сесия на 43-тото Народно събрание и държи да получи гаранция, че подобни казуси няма да бъдат допускани отново от МВР, а министър Бъчварова да обясни пред НС мотивите, с които ведомството й погазва върховенството на закона", завършва декларацията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2824 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.08.17 | 08:10

3
Ало, Реформаторите, и вие ли сте част от шоуто за баламосване на овцете. Поне предложете гласуване по пощата, дори да не се приеме. Тук лесно се манипулират, купуват и контролират , но гласовете на българите в чужбина не могат. Затова максимално да се затрудняват 2млн в чужбина да гласуват -не 35 а 135 да са секциите, пак толкова ще гласуват. Важното е да не се гласува по пощата, както правят от 100г. в нормалните държави. И изборите да се решават от неграмотните ци гани и партийните агитки...

2016.08.17 | 07:39

2
С нищо особено не впечатлява декларацията на тези лъже реформатори .

2016.08.17 | 07:39

1
За случилото се иска незабавна и до дупка оставка на правителството .Това е реформата , ане случилото се е случило , ама по-вече да не се случва .Глупаци такива .

Добави коментар

Водещи новини