Депутат: Предаването на Бююк може да е компромис за тираджията Фарук

  • 15 август 2016 14:37

  • 1331
  • 0
Депутат: Предаването на Бююк може да е компромис за тираджията Фарук
© Фейсбук

На мен усещането ми е, че не само бежанският поток, който Ердоган задържа и не пуска към България, но има и нещо общо с казуса с турския шофьор. МВР обясниха какзнаели, че той е в Германия. Ако е в Германия и има европейска заповед за арест, защо не тръгва към България? Така че е възможно този турски шофьор да се окаже, че компромисно ще бъде върнат, за да бъде съден в България. Това предположение направи депутатът от Реформаторския блок Петър Славов.

Народният представител коментира темата за късната реакция на институциите по отношение на изчезването на тираджията Фарук Бекташ, който уби двама мотористи на пътя.

„Статистиката я виждаме всяка година особено в летния сезон и особено в отсечката Калотина  София, когато традиционно се завръща потокът от гастарбайтери към Турция. Това беше и причина в парламентарния контрол преди време да е поставен такъв въпрос пред министъра на регионалното развитие кога там ще бъде изграден модерен съвременен скоростен път или автомагистрала“, заяви Славов.

Пред БНР Депутатът направи и своя прочит на казуса с Абдуллах Бююк. Според него е имало нарушения на закона и на редица конвенции, по които държавата ни е страна.

"Създаде се един доста опасен прецедент, към който, особено европейските ни партньори, ще гледат с много лошо око. Фактът, че започнаха поредици от проверки, и че омбудсманът започна да договаря специална наредба с МВР за това как се действа в такива ситуации, показва, че властите не са очаквали такава реакция каквато последва след предаването на този турски гражданин“, заяви Петър Славов.


















 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини