БСП - София: Скандалът с оставката на кмета на "Младост" е обикновен кризисен пиар

  • 15 август 2016 17:49

  • 4293
  • 8
БСП - София: Скандалът с оставката на кмета на "Младост" е обикновен кризисен пиар
©

Скандалът със застрояването на детска площадка в столичния район "Младост" е един от многото случаи с издаване на разрешителни за строежи върху зелена площ или площадки в междублоковите пространства на жилищните комплекси.

Това заяви бившият областен управител на София-град Росен Малинов, съобщиха от пресцентъра на ГС на БСП София. "Проблемът в "Младост", а и подобните му в цяла София, се корени още в така наречения закон "Лучников", по-точно в неговата разширена и допълнена поправка, която засягаше възстановяването на земеделски земи в урбанизираните територии, обясни Росен Малинов. - Тоест, всичко това, което е било картофени и царевични ниви около София, с бюджетни пари на Столична община и на правителството е било урбанизирано, била е създадена инженерна, социална и транспортна инфраструктура, сега е възстановено на собственици на нивите. Но тези имоти вече не са ниви, а попадат в междублоковите пространства. В това се корени целия проблем и тепърва ще изкачат много подобни казуси".

Според Росен Малинов, вторият и по-голям проблем е в параметрите на общия устройствен план, който беше приет по време на кметуването на Бойко Борисов. "Стартирането и реализацията на този устройствен план беше дело на доскорошния главен архикет на София Петър Диков, обясни още бившият областен управител на София-град. - В него дори има едно нарушение, което постоянно се премълчава. По закон досега всеки от 24-те района на столицата трябваше да има приет от СОС и утвърден подробен устройствен план (ПУП). Подобни ПУП-ове в повече от половината райони на София все още няма. А тези, които имат, са в съда, тъй като са оспорвани от собственици".

Скандалът в "Младост" е само една брънка от цялата тази порочна верига, категоричен е Росен Малинов. "Мога да изброя десетки подобни "горещи" точки в София, които всеки момент може да пламнат така, както се случи в "Младост", каза той. - Важен в случая е принципът - как се отработват тези положения. Защото водещ в ситуацията трябва да бъде общественият интерес, а не корпоративният. Това е философия, която е коренно противоположна на тази на ГЕРБ и резултатите се виждат".

Смущаващото в случая с кмета на "Младост" Цвета Авджиева, според Росен Малинов, е съобщението "ни в клин, ни в ръкав", че не друг, а ГЕРБ иска оставката й. "Доколкото знам, местната власт е самостоятелна и независима. Има си закон за местното самоуправление и местната администрация, коментира той. - А на обществото бе съобщено, че трябва да си ходи кметът на район "Младост", защото така била решила комисията на ГЕРБ. Така де, но нали точно тази комисия утвърди същата госпожа за кандидат за кмет на района, след това работеше за нейното избиране?! Сега обаче наближава кандидат-президентска кампания, а се появиха и разни други нелицеприятни за правителството случаи като екстрадацията на Бююк и се наложи да бъде включено едно нещо, което се нарича кризисен пиар".

Според Росен Малинов отместването на вниманието на хората от по-големия проблем към по-малкия. “Аз съм почти сигурен, че кметът на район "Младост" няма вина в случая със строителството в зелена зона. Отново се потвърждава приказката за добрия цар и за лошите боляри. Гражданите пъшкат под гнета на болярите и се надяват на царя. Ведин момент царят става, посочва един болярин и му казва: "Ти си лош, много крадеш!". И го маха. А гражданите викат: "Царят си е на място! Да живей!". После идват избори и гражданите пак гласуват за царя".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4293 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2016.08.16 | 22:44

6
Червени крадливи мърши , времето ви свърши , пътувате за боклука !
Karo

2016.08.16 | 22:44

8
И Б отборът им на чело с Буйка също.

2016.08.16 | 22:44

7
А Гробарските крадливи мърши? Ако имаха някакъв морал, отдавна щяха да напуснат политиката и да се заровят в боклука!

2016.08.16 | 22:43

4
БСП: ако бяхме ние щяхме да я гилотинираме.
БСП

2016.08.16 | 22:44

5
Щяхме да свалим "политическото си доверие " !Кои КРАЛ -крал !ГРОБ пак ще крадът !До следващото снемане ....
Ъ?

2016.08.16 | 22:43

3
Тия па КОЙ ги пита въобще?

2016.08.16 | 16:58

1
Отварят ти очите и се опитват да ти затворят дупето ,става течение ! Бяло течение !

2016.08.16 | 22:43

2
Не помня от БСП-БКП да са уволнили някой другар за изваршен гаф, кражба, измама.....примери: Гея, масларката, р.овч., черепа, свинаря, запалката.....е не мога поименно да изброя цялата гадна паплач убийци, крадци и престъпници, които се отглеждат от БСП-ДС.

Добави коментар

Водещи новини