Указът на президента за ген. Радев няма да излезе и утре в "Държавен вестник"

  • 15 август 2016 15:19

  • 4921
  • 6
Указът на президента за ген. Радев няма да излезе и утре в "Държавен вестник"
© Фейсбук

Указът на президента Росен Плевнелиев за освобождаването на командира на Военно-въздушните сили генерал Румен Радев отново не е обнародван в броя на „Държавен вестник“ от вторник, твърди Епицентър.бг.

Това означава, че Радев, който е най-вероятната обща кандидатура на БСП и АБВ за президент, все още не може да се включи в предизборната надпревара. Новият брой на „Държавен вестник“ вече е отпечатан и в него няма указ за освобождаването на генерала от ВВС. От държавното печатно издание обясниха, че не са получили документите от съответните държавни институции и затова указът на президента Росен Плевнелиев не е обнародван. „Това най-вероятно ще стане в петъчния ни брой“, обясни Ивона Ковачева, която замества главния редактор Искра Коева.

Това, че към момента кандидатурата на генерал Радев не отговаря на изискванията на закона, беше една от основните причини социалистите да отложат първоначално насрочения за 14 август пленум, на който се очакваше генералът официално да бъде издигнат като кандидат за държавен глава. Заседанието на Националния съвет на БСП ще се проведе в сряда, 17 август. И тогава обаче социалистите няма да могат да представят официално кандидата си, защото процедурата по освобождаването му не е завършена.

Според Закона за отбраната и въоръжените сили военнослужещите нямат право да членуват в политически партии или да извършват агитационна дейност в полза или вреда на политически партии и кандидати за изборни длъжности. Според Изборния кодекс военнослужещите могат да се кандидатират за президент, вицепрезидент, народен представител, евродепутат, общински съветник или кмет, но като независими кандидати, а не от името на партии и коалиции.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4921 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.08.17 | 23:00

6
Изтъркан трик. Царя вече го изигра, как му пречат с регистрацията. БСП удариха дъното.

2016.08.17 | 22:59

5
НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ РАЗТРЕЛ

2016.08.17 | 22:59

4
нито утре нито в други ден ще излезе указа щото ирландската пастирка не е никакъв президент а обиквовена комунистическа селска курва от Гоце Делчев

2016.08.17 | 22:59

3
БСП се самоуби с тоя шофиьор на МИГ-29 калъф по предложение на Гоце трепера КУР-нели-Я клекна на Гоце в краката пълен боклук си КУР Нели Нели Я какъв боклук

2016.08.17 | 22:59

2
Майката на Курнелия Нинова искала да я кръсти в родилното с името Нели но таткото се разсърдил че от него нищо няма и майка и се съгласила - добре де от теб един Кур и я кръстили Курнелия
cia

2016.08.17 | 22:59

1
И тоя съсел го гласят за президент? Другарите от ДС нямат ли нещо по-добро?!? Мая е в пъти подходяща, нищо че и тя е партийка.

Добави коментар

Водещи новини