Финладският посланик: Очарован съм от историята на България

Едно от нещата, от които съм най-очарован е богатата история, с която разполагате. Хората трябва да знаят, че освен красиви планини и прекрасни брегови линии, има и още много неща, за които човек трябва да научи. Като историк не пропуснах да посетя по-голямата част от музеите ви. Това заяви финландският посланик Харри Салми, чийто мандат вече изтече. На изпроводяк той си пожела отново да се завърне у нас, като подчерта, че „България е изключително красива“.

Външният министър Даниел МитовДаниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, проведе прощална среща с посланика на Финландия, съобщиха от МвнР. В рамките на срещата бе акцентирано върху традиционно добрите отношения между двете държави, както и върху многото възможности за тяхното развитие във всички сфери, особено в областта на търговско-икономическите.

Министър Митов изрази своята огромна благодарност за изключително активната дейност на посланик Салми, за приноса му към укрепването на двустранните отношения между България и Финландия и изрази надежда, че престоят му в страната ни му е донесъл лично и професионално удовлетворение.

Коментари

 1. 2016.08.23 | 19:23
  ти ли бе путиоо лицемер
  1. 2016.08.23 | 19:23
   важно е да сме послушни нали педал
 2. 2016.08.19 | 04:02
  от историята да....ама от настоящето лично аз не съм
 3. 2016.08.19 | 04:01
  История ли ? С османско съжиталстване или византийско присъствие ,с отричане на Русия през Руско -турската война , с предателството на Левски и Ботев !Да,да "богата " история !От национални предателства !И продължаваме !Днешната ни история е още по голям провал !
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет