Журналист: От Анкара няма нови опорни точки за партиите на българските турци

  • 09 август 2016 07:50

  • 6041
  • 3
Журналист: От Анкара няма нови опорни точки за партиите на българските турци
©

Официална покана към български политик за участие на митинга в Истанбул няма. Касим Дал фигурира в един списък на управляващата партия в Турция и често се озовава на подобни събития. Това не е случайно. Дал е в приятелски отношения с Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва още от времето, когато той беше кмет на Истанбул.

Това каза пред камерите на БТВ журналистът Илхан Андай. Той коментира темата за участието на Касим Дал на многомилионния митинг в подкрепа на Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва в неделя. Други наши политици не са участвали. Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в не е получил покана. Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, също. Това говори, че участието на Касим Дал е инспирирано в България. Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва се занимава с много по-големи неща, от това да седне и да мисли кой български политик да покани. От страна на Турция няма нови опорни точки за партиите на българските турци. Не мога да кажа, че има охлаждане на отношенията между ДОСТ и Анкара. Турция винаги е показвала, че държи в България да има единна и силна партия, която да защитава интересите на българските турци. Към момента това е ДПС. Възможностите на ДОСТ са да откъсне едни 60 000-70 000 гласа от ДПС и то с помощта на изселническите организации. ДОСТ тепърва ще изгражда структури в страната, каза още Андай.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6041 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
дуци

2016.09.17 | 14:35

3
на турците в България им трябва демокрацията на Турция ,те тогава ще разберат откъде изгрява Слънцето и къде залязва Луната !

2016.08.12 | 11:41

2
Що не си отидат при султана и да мирясат! Там ще има и бой, и смъртно наказание и всякакви права и свободи за които мечтаят. Ще осъществят мечтите си.

2016.08.09 | 19:46

1
А за българските българи има ли опорни точки?

Добави коментар

Водещи новини