Бъчварова обясни ситуацията около Абдулах Бююк и предаването му на турските власти (видео)

  • 11 август 2016 08:23

  • 6971
  • 12
Бъчварова обясни ситуацията около Абдулах Бююк и предаването му на турските власти (видео)
© Булфото (архив)

Функциите на МВР по работа с чужденци се изпълняват от Дирекция "Миграция". Със заповед на директора на дирекцията той е принудително отведен до границата и предаден на турските власти.

Това каза в сутрешния блок на БТВ вътрешният министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., коментирайки темата за Абдулах Бююк, който вчера беше предаден на Турция. Той е влязъл в България с фалшиви документи. Тези документи са били обявени за изгубени в системата на Интерпол. 20 дни след неговото влизане той е задържан. Подава молба за политическо убежище и статут на бежанец. Даден му е отказ от комисията. Така от април месец той пребивава в страната като чужденец без документи за самоличност. Ситуацията е много сложна и трудна. Българският съд отказва неговата екстрадиция на два пъти по конкретни обвинения. Не мога да коментирам решенията на българския съд, обясни Бъчварова.

Решението, което беше взето вчера, е премислено и прегледано от всички страни. Бююк беше предаден на турските власти като човек с нередовни документи. Службите дадоха мнение, че този човек представлява заплаха за националната сигурност. За това говори факта, че шест месеца Бююк не иска да си уреди статута в България и пребивава без документи. Ние не сме получавали официална информация от турските власти, че го чакат и са сигурни, че ще го получат. Не мога да коментирам изказванията на турския външен министър. Ние сме приложили закона, който действа в България. Не сме търгували с турската страна и това няма нищо общо с издирването на Фарук Бекташ. Аз съм убедена, че Бекташ ще бъде задържан, категорична беше Бъчварова.

Тя коментира и темата за Мурад Хамид. Той е задържан и това е един успешен случай. Имам усещането, че се опитвате да търсите проблем там, където няма такъв. Нашите служби си свършиха работата. Не мога да кажа, какво е правил два дни този човек в България. Акцията по неговото задържане е успешна. Извършено е дискретно проследяване. Не мога да коментирам с кого и дали се е срещал с някой в България Хамид, разкри вътрешният министър.

Битовата престъпност е един много широк социален феномен. В рамките на своите възможности правим всичко възможно и полагаме всички усилия да се справим с този проблем. Целта е да засилваме мерките за превенция на тази престъпност. За пример ще дам Слънчев бряг. Там на място ситуацията се успокои и беше въведен ред, разкри Бъчварова.

Безспорно е, че ГЕРБ ще имат своята кандидатура за президентските избори. Лидерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г изказа своята позиция и аз няма какво да добавя. Ще обявим името на нашия кандидат през септември. Тези избори трябва да бъдат политическа битка, а засега аз не виждам такива предпоставки, завърши министърът на МВР.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6971 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Поправка

2016.08.13 | 19:33

12
Битовата престъпност не е феномен, доказателство за вашата некадърност! А щом полагате всички усилия в рамките на вашите възможности, това означава, че трябва да си подавате оставките, и да идва някой с възможности! Некадърници!

2016.08.13 | 19:33

11
ГЕРБ ОТНОВО СЕ ПРОДАДОХА НА САТАНАТА !

2016.08.13 | 19:33

10
ОСТАВКА !!!!! НЕКАДЪРНИЦИ !!!!!

2016.08.13 | 19:33

9
Ердоган пак им го начука на тия наши умници!!!!!!!!!!!!!
Karo

2016.08.13 | 19:33

8
АААА не така. Буйка не е знаел. Той бил да рита топка, и ще продължава да рита топка докато не отмине бурята вместо това прати жена да обира негативите.
Лютви Местан

2016.08.12 | 16:26

7
Ситуацията е, че осрахте гащите от Ердоган
Петров

2016.08.12 | 16:25

6
Срамно е че такава тъпа овца е министър.Официално с мънкане си призна,че не спазва закона.Пълна куха лейка.
хаха

2016.08.12 | 16:25

5
Борисов и Бъчварова наведоха България в поза "на задна" да му е удобно на Ердоган! Този турчин (колкото и да не ги харесвам турците) е с опастност за здравето и живота вТурция! Борисов ПОСРАМИ България!!! Гърците дали предадоха пилотите дето избягаха в Гърция??? САЩ дали предаде Гюлен???? България ПОДАРИ ли този турчин на Ердоган??? Смешна държава сме!!!

2016.08.12 | 16:25

4
"Велико дело". Нема що, пратиха човека на...
ГЕРБ

2016.08.12 | 16:25

3
И сега да ви преведа изказването в прав текст . Не може заради един човек да губим контрабандните канали през турция и на бащицата банковата сметка да изтънява .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини