Бившият земеделски министър Мирослав Найденов влезе в Тристранката

  • 10 август 2016 16:36

  • 1888
  • 1
Бившият земеделски министър Мирослав Найденов влезе в Тристранката
© Булфото Архив

Съюзът за стопанска инициатива, оглавяван от бившия земеделски министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, е най-новият член на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Организацията получи право да участва с решение на правителството от днес.

В прессъобщение се посочва, че съгласно Кодекса на труда, организациите на работниците и служителите и на работодателите се признават по тяхно искане за представителни на национално равнище от Министерския съвет за 4-годишен срок. Всичките седем организации са представили документи, с които са отговорили на законовите изискванията за получаване на национална представителност.

В същото време Българският съюз на частните предприемачи „Възраждане“ не беше признат за представителна организация на работодателите на национално равнище. В случая не е изпълнено изискването по чл. 35, ал. 1, т. 1 от Кодекса на труда – да има най-малко 1500 членове и общо не по-малко от 50 000 работници и служители във всички членове на работодателската организация или 100 000 работници и служители, наети по трудов договор, във всички членове на работодателската организация.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1888 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.11 | 11:07

1
Миро Мършата жив ли е още ?

Добави коментар

Водещи новини