Йоско спи във ВИП стая в Казичене, ремонтът нареден лично от зам.-началника на Дирекция "Изпълн

  • 03 август 2016 08:07

  • 11773
  • 5
Йоско спи във ВИП стая в Казичене, ремонтът нареден лично от зам.-началника на Дирекция "Изпълн
©

Осъденият за смъртта на двама души при катастрофа и разследван за множество незаконни дейности Йосиф ЙосифовЙоско спи в ремонтирана стая с ортопедично легло в затвора в Казичене. Той е единственият, който има теракот и нова баня, информира БТВ. Според началника на затвора там указанията за ремонта са дошли лично от зам.-началника на Дирекцията по изпълнения на наказанията Свилен Цветанов. Зам.-министърката на правосъдието Красимира Филипова заяви, че не е наясно дали стаята на Йосифов е ВИП, но ще бъдат назначени проверки по случая.

Няма шок и ужас в българските затвори. Престъпленията там са извършени, доказани са благодарение на ръководството на затвора в Белене. Престъпленията са такива и те са се случили до 2013 година, лицата, които са пострадали, не са направили оплакване пред администрацията. Имало е екип на Комитет по изтезанията и те са разговаряли с отделни лица, те не са се оплакали пред тях. 4 дни след като този екип си отива, се получава сигнал за файлове, съдържащи насилие върху лица от затвора. Направено е претърсване и са иззети, проведено е разследване, има наказани и образувано досъдебно производство. Не са установени действия или бездействие на надзирателите и няма наказани. Това заяви зам.-министърът на правосъдието Красимира Филипова в ефира на БТВ по повод репортаж на телевизия за извращения между затворници в "Белене".

"Такива неща се случват и отвън, както и вътре, но това не трябва да се допуска", каза още тя.

Що се отнася до мобилните телефони в затвора, тя заяви, че са направени много сериозни проверки и броя им е значително намален. "Не е само заглушаване, трябва да се снабдим и с необходимите скенери, за да ги откриваме бързо", обясни Филипова.

"От 28 март до момента, претърпях психологически натиск от затворник в Белене", разказа жена, която бе представена като Силвия, самотна майка на две деца. "Свързах се с него чрез вестник "Лична драма", имаше пусната обява от него там. Исках да се опознаем и да бъдем семейство, всеки ден общувахме. Убеди ме да изтегля бърз кредит. Поиска ми парите, защото набил друг затворник и да не му удължат престоя с 8 месеца - му дадох 2000 лева. Общувахме по телефона, има фул пакет с интернет и всичко", разказа още тя. По думите й в момента си пише с 20 затворници. "Хиляди жени са потърпевши", каза още тя. "Ще дам списъка с телефоните на зам.-министърката. Дори, когато разследваха, затворниците не ги отразяваха, толкова са безпардонни, че ги притеснява единствено, че ще им вземат телефоните", обясни Силвия.

Филипова заяви, че трябва да се направи така, че в затворите да няма телефони.

Началникът на затворника в Казичене Станислав Стоянов заяви, че той е в болничен, защото страда от невралгия. Относно информацията, че стаята на Йосиф Йосифов - Йоско е ремонтирана, той спи на специално легло, предписано от лекар и дали е идвал бус с материали за Йоско, Стоянов заяви, че този бус е трябвало да е като дарение. Попитан дали е получавал нареждания от заместник - началника на Дирекцията по изпълнения на наказанията Свилен Цветанов за ремонта на стаята, Стоянов заяви, че е получил указания за ремонта от него точно за тази стая. "Трябваше да се ремонтират няколко стаи, но материалите бяха изчислени точно и стигнаха само за една. Указанията бяха устни от Цветанов, отказах да поставям дограма и други екстри, за да не се отличи още повече от останалите затворници", каза началникът на Казичене. Попитан дали и друг път е получава такива нареждания, той заяви, че да, случвало се е.



Йоско отрече да познава Свилен Цветанов.

Филипова заяви: Изненадваме, че се дава право да се правят подобни обвинения от едно лице в болничен, вместо да ги депозира като сигнали по надлежния ред. Ще проверим дали Йосифов живее във ВИП стая, каза още тя.

Последвайте канала на

Калина Христова
11773 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Karo

2016.08.05 | 12:39

5
Тази наглата със изказ тип Цецо още малко ще ошамари водещите. Големи тарикати тез на държавната ясла докато не ги изметът.
гошо

2016.08.05 | 12:39

4
Тотална корупция.Поздравления за коафьора и прическата на госпожата тип Animal planet.

2016.08.05 | 12:39

3
Това на снимката ,какво е !Аман ,във България само травестити и педали ли останаха ?
Реалист

2016.08.05 | 12:39

2
Е то е ясно, че протекциите идват от най-високо ниво. Ясно е, че този зам.-началник е бил замесен, то най-вероятно и тази зам.-министърката е раздавала заповеди, пък сега се прави на недочула и неразбрала... Ясно е, че Йоско и цялата мафия се протектира на най-високо държавно ниво... добре, че има смели хора, които да си кажат истината!
ВАЖНО

2016.08.05 | 12:38

1
ПАРАТА ПРАЙ БОРБАТА..........В БГ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини