Даниел Митов проведе среща с гръцкия си колега Никос Кодзияс

  • 01 август 2016 17:11

  • 1404
  • 0
Даниел Митов проведе среща с гръцкия си колега Никос Кодзияс
© Министерски съвет

Министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, участва в Третото съвместно заседание на Висшия съвет за сътрудничество между правителствата на България и Гърция. Пленарното заседание, както и проведените двустранни срещи на отделните министри по ресори, се състояха в резиденция „Бояна”.

В рамките на заседанието министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, проведе среща с гръцкия си колега Никос Кодзияс, съобщиха от пресцентъра на МВнР. Основните теми по време на разговора бяха задълбочаването на двустранното сътрудничество и стимулирането на възможности за активизиране на двустранните контакти във всички области. Акцент бе поставен върху икономическото сътрудничество и сътрудничеството в областта на енергетиката и миграционната политикa.

България и Гърция поеха ангажимент за полагането на стабилни основи за тясно и конструктивно сътрудничество, в резултат от което и двете страни да се възползват максимално, в условията на бързо променящата се международна среда и предизвикателствата, пред които са изправени съседните държави през последните месеци. В рамките на заседанието министър Митов и министър Кодзияс подписаха Програма за сътрудничество в областта на образованието, науката и културата за периода 2016 – 2018 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1404 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини