Дянков и Московски на среща заради БДЖ

  • 05 декември 2011 16:01

  • 2315
  • 0
Дянков и Московски на среща заради БДЖ
©

По неофициална информация  в момента има среща между вицепремиера Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и транспортния министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, съобщи БНТ.

След това се очаква министър Московски да се срещне със синдикатите в железницата. Знаете вчера те поискаха среща с него вчера, след като отказаха да преговарят повече с ръководството на БДЖ.

От дружеството предложиха нови 48 точки в Колективния трудов договор. Синдикатите не ги приемат и настояват да се подпише договорът от 2009-та година. Против са и предлаганото близо 37 %-тно намаляване на доходите на работещите в бранша.

Стачката може да бъде прекратена само при подписване на споразумение. Това каза председателят на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев.

Вече 12-ти ден продължава протестът на железничарите. Влаковете отново днес не се движат от 8 до 16 часа. 838 са вече служителите на компанията, приели предложението на ръководството да бъдат освободени доброволно срещу 6 брутни работни заплати.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини