Кунева: Президентът трябва да е лидер и будител

  • 29 юли 2016 19:14

  • 3348
  • 2
Кунева: Президентът трябва да е лидер и будител
©

Имахме няколко предварителни разговора, в които се обединихме около мнението, че е по-добре Реформаторският блок да застане зад непартийни кандидатури. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ вицепремиерът и лидер на "Движение България на гражданите" Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 по повод номинациите на Блока за кандидат-президент.

Кандидатурите са седем. Новото име от днес е на лидера на НПСД Корман Исмаилов. БНД предлага Огнян Герджиков и Димо Гяуров, БЗНС - генерала от резерва Съби Събев, бивш представител на България в НАТО. ДБГ застава зад скулптора проф. Велислав Минеков, издигнат от интелектуалци. Гражданският съвет е номинирал Гроздан Караджов и Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Оттук нататък започват дискусии по определянето на кандидата за президент. Ще го направим бързо, надявам се, но след обсъждане и изслушване. За нас това са технически подробности – например как точно ще се проведе изслушването на седемте кандидати. Надявам се, че всеки от тях ще обогати изборите, посочи Кунева.

По думите й в момента в политиката липсват истински лидери и будители. Надявам се, че Реформаторският блок ще допринесе за намирането им. Някой трябва да каже на висок глас какво чувстват и искат българите – това е президентът, заяви Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Тя е категорична, че е много важно България да следва своя евроатлантически път. Всякакви уговорки, че правителството или която и да е партия в правителството може да се отклони от този път, категорично не отговаря на реалността, каза Кунева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3348 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.07.30 | 21:17

2
Кунке,я ми кажи смисъла на думата,БУДИТЕЛ.Мисля че вие,претендирахте,за заличаването на Българската история,ако се не лъжа.Нямате право,даже да я изричате

2016.07.30 | 15:29

1
Това е само за теб другарко Пръмова --Кунева--лидер и будител Ха ха ха ха !!!!!

Добави коментар

Водещи новини