Божидар Лукарски разкри, че кризата в Турция носи позитиви за България (видео)

  • 26 юли 2016 08:21

  • 8636
  • 5
Божидар Лукарски разкри, че кризата в Турция носи позитиви за България (видео)
©

"Вече си личи, че сме остров на спокойствието, особено след случилото се в Турция. Ако помните какво стана миналата година в Гърция, тук към момента определено е спокойно". Това заяви икономическият министър Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва в ефира на БНТ.

"Обстановката в Турция е динамична и се развива с дни. Една след друга се вадят различните мерки, кито ще бъдат свързани с извънредното положение в южната ни съседка. Една такава ситуация не може да не се отрази на икономиката, но както това ще бъде негативно, така и ще има своите позитиви. Част от тези капитали могат да бъдат насочени към България, където голяма част от туристи могат да дойдат", смята той.

"Потокът на турски капитали към България не е от вчера, България предлага най-добрите данъчни ставки в ЕС. Затова турските фирми могат да се насочат насам, а оттук и към Европейски съюз. Чуват се слухове за по-сериозна активност от икономическа гледна точка след преврата. Но пак казвам всичко зависи от развитието на обстановката, защото бизнесът обича спокойствие. Тласъкът, който Реджеп Ердоган се опитва да даде на инвестиционния поток, се усеща и у нас", каза още Лукарски.

"В България се забелязва разширяване на инвестиции. След два дни с Бойко Борисов откриваме разширението на една много сериозна инвестиция от Япония в Ямбол. Очаквам тенденция на инвестициите в България", сподели министър Лукарски.

Относно това как трябва да изглежда бъдещият кандидат за президент на Реформаторския блок, министър Лукарски разкри, че най-важното качество, което трябва да притежава той, е да бъде евроатлантически ориентиран. Фигурата му трябва да бъде обединяваща, защото ситуацията в Европа и на Балканите е много сложна в момента.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
8636 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
само питам

2016.07.31 | 10:08

5
Да не си организирал ти преврата?

2016.07.31 | 10:07

4
Божо ,прост си като ЛУК !Само по -прост може да те направи ,министър !

2016.07.28 | 10:29

3
ОСТРОВ НА БЕДНОСТА И ПОЛИТИЧЕСКАТА БЕЗНАКАЗАНОСТ.

2016.07.28 | 10:28

2
Гербаджиите са най големите нещастници и смешници,ужаассссс!

2016.07.27 | 09:12

1
ЕРДОГАН Е НОВИЯТ ХИТЛЕР НА 21 ВЕК ЮПИТЕР

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини