Теменужка Петкова: АЕЦ „Козлодуй“ разполага с лиценз и за самоохрана (видео)

  • 22 юли 2016 09:43

  • 3738
  • 0
Теменужка Петкова: АЕЦ „Козлодуй“ разполага с лиценз и за самоохрана (видео)
©

Средно месечният разход, при реално зает щат на МВР, за АЕЦ „Козлодуй“ е приблизително 700 хил. лв. Това каза министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по в отговор на въпрос на народния представител от БСП  Красимир Янков във връзка с охраната на АЕЦ „Козлодуй“.

Тя обясни, че през годините са предприемани редица действия за гарантиране на сигурността на централата. Осигуряването на физическа охрана с пропускателен режим на обособените защитени зони и изградените ядрени съоръжения, разположени на работната площадка на АЕЦ „Козлодуй“, са законово регламентирани.

По думите й те се изпълняват от служители на МВР.

„Към настоящия момент физическата защита на дружеството се осъществява от служители на ОД МВР – Враца на база сключен договор от 2012, който предстои да бъде обновен. Министър Петкова уточни, че естеството на работа включва оперативни действия, физическа охрана и пропускателен режим.

„Месечната цена на услугата включва месечните възнаграждения на реално назначените служители в районното управление на атомната електроцентрала, обезпечаване на материална база , необходимия брой моторни превозни средства и горивно-смазочни материали“, добави министър Петкова. Тя обясни, че АЕЦ „Козлодуй“ разполага с лиценз и за самоохрана.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3738 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини