Драгомир Стойнев нарисува песимистично бъдеще за българската енергетика

  • 22 юли 2016 07:35

  • 2573
  • 5
Драгомир Стойнев нарисува песимистично бъдеще за българската енергетика
©

" Изказването на премиера Бойко Борисов относно моя мандат и АЕЦ "Белене" е поредното неправилно такова", заяви бившият министър на енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на в ефира на БТВ.

"Тогава бяхме с вързани ръце и нямаше как да предприемем каквито и да е било действия. Започнато беше дело, то трябваше да свърши, за да действаме. Правителството на Сергей Станишев направи много, ГЕРБ бяха тези, които спряха проекта, но ще оставя тази тема. Важното е сега и занапред какво се прави. Политическите сили трябва да са обединени. За да няма тежест върху българските граждани, тярвба да се строи, но не защото сме осъдени.

Той нарисува песимистично бъдеще за българската енергетика и по думите му, ако частен инвеститор не купи мощностите и не възобнови Втора атомна след 30 г. няма да имаме собствени енергийни ресурси.

"След 30 години ще затворим ядрените мощности на АЕЦ "Козлодуй", затова трябва да строим, за да бъдем енергийно независими", допълни още той.

"Много е трудно дасе продаде един реактор на друга държава, затова не разбирам тези разговори на властта в Иран. Но решението трябва да се намери много бързо. От БСП е сикаме държавата да запази своето участие, но АЕЦ "Белене" трябва да го има", каза Стойнев.

"Много вероятно е БСП да спечелят президентските избори, ГЕРБ се изложиха много с кандидатурата на Росен Плевнелиев. Ще водим преговори още, за да изберем най-доброто", обясни бившият министър.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2573 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ И СОЦИАЛИЗМА

2016.10.18 | 16:38

5
СОЦИАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ. КАК СЕ СТАВА СОЦИАЛИСТ МИЛИОНЕР ДРУГАРЮ СТОЙНЕВ ? ЗАЩО БСП СЕ РАЗДЕЛИ НА МИЛИОНЕРИ ОЛИГАРСИ И БЕДНИ МИЗЕРСТВАЩИ СОЦИАЛИСТИ ? ЗАЩО ЕДНИТЕ ПРИТЕЖАВАТ КАПИТАЛИ ЗА МИЛИОНИ ,А ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ КУПЯТ ХЛЯБА ? ОТГОВОРЕТЕ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ.

2016.10.18 | 16:37

3
Tози човек се чудя дали наистина е толкова прост или се прави на такъв.Май е по-скоро първото ! Не !!! Това е уродливото лице на национален предател !!! Тои няма да спре , защото от москва са му заповядали да саботира денонощно всичко в България !!!

2016.10.18 | 16:38

4
Човек???? Това е гнусна твар.
Портиера на Позитано 20

2016.10.18 | 16:37

2
Най-големия резил на Нинова е ,че предложи в ИБ на БСП само олигарси милионери. А иди та им вярвай ,че са социална партия.
Адаам

2016.07.22 | 15:52

1
Тоя побеля

Добави коментар

Водещи новини