Ковачева: Познавам проблемите на съдебната система

  • 03 декември 2011 12:45

  • 1306
  • 1
Ковачева: Познавам проблемите на съдебната система
© Интернет

Новият министър на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент ще положи усилия да подобри междуинституционалния дебат и сътрудничеството между институциите, които имат отношение към реформата в съдебната система.

Това обяви самата тя в предаването „Седмицата" на Дарик радио.

„Според мен е много важно те да говорят в един глас и затова наистина ще положа много сериозни усилия", увери Ковачева.

Попитана как отговаря на критиките за липсата й на опит в съдебната власт, Ковачева каза: „Аз съм юрист и смея да твърдя, че познавам проблемите на системата, защото в продължение на повече от почти 10 години съм наблюдавала тези проблеми и съм ги изследвала от гледна точка на неправителствената организация, в която работех. Мисля, че е достатъчно министърът на правосъдието да е юрист, за да познава системата. Също така е важно експертите, с които работи, да са професионалисти в съответната област".

Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент заема поста министър на правосъдието, след като Маргарита Попова го освободи при избирането й за вицепрезидент на република България.

Последвайте канала на

1306 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
евала

2011.12.04 | 09:44

1
E най-сетне да видим истинска женска в екипа на мужкаро а не само п----вци.

Добави коментар

Водещи новини