Трайков за номинацията му за президент: Предпочитам да не съм аз

  • 13 юли 2016 17:30

  • 2201
  • 5
Трайков за номинацията му за президент: Предпочитам да не съм аз
©

Бурята бе предизвикана от Иван Иванов с думите му за кандидат президент на РБ. Аз не му се сърдя. Необходимо е да има дебат по въпроса, а той го предизвика. Никога не е било толкова важно кой ще бъде президент на България, колкото е сега. Това каза бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Той добави, че времената са смутни. „Докато преди време хората гласуваха с отвращение за президент в момента има много центробежни сили, затова е важно начело на България да има обединител, който да води хората по правилния път“.

„Предпочитам да не съм аз. Това трябва да е човек, който е стигнал до житейския си апогей. Виждаме, че сегашния президент е готов да изнасили Конституцията, за да постигне целите си“, посочи Трайков.

„Благодаря на хората, които смятат, че аз съм този човек, но тази процедура трябва да бъде извървяна до края. И аз и Гроздан сме систематично облъчвани от доста време да приемем такава номинация, но всичко е на етап разговори и наистина търсим този човек. Не ме привлича живота на президент. При всички положения е необходима подкрепата на всички партии в РБ. Освен това трябва и широка гражданска подкрепа“, подчерта Трайочи Трайков.

„Надявам се, че хората, които смятат, че пътят на България е демократичният, ще припознаят кандидатът ни“.

„Това не е игра“, сепна се Трайков на водещата. „Човекът, който се нагърби с поста, жертва толкова много. Кой от президентите досега не е понесъл негативи след това?“, попита бившият министър на икономиката.

Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко коментира и темата за АЕЦ "Белене". „Възможните варианти за излизане от тази ситуация са ясни. Най-актуалната е продажба на оборудването в сътрудничество в руската страна. Интересно е да се следят реакциите на политическите субекти, които имат интерес от това“.

„Изключително много се форсира идеята за възраждането на проекта от "Атака". В момента в България има два пъти повече мощности отколкото са необходими. Отсега ли искаме да взимаме решения за 30 години напред. Технологиите се развиват и източниците на енергия. На една държава са необходими толкова мощности, колкото е консумацията в пика си. Но и сега трудно ги достигаме. Трябва да бъдем гъвкави и готови да използваме технологични решения, които са най-подходящи за България“, посъветва той.

„За мен е реалистично Иран да купи реактора ни, но е изключително сложно, тъй като това е един много неликвиден продукт“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2201 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Хрельо

2016.07.14 | 10:32

5
Какъв президент ще е този безличник ....преди 4 години бат Бойко го изгони като дрипавел и този нямаше достойнството дори и да го попита защо / имаше някакво обяснение , че е бил на плаж , а не на работна среща / Този е жалък , винаги гледа като насран и виновен - охлюв .
boiko fesa e ybil xilqdi nevinni xora =tikvata na

2016.07.13 | 23:51

1
mi te vsizkite sa kato kurvata boiko fesa -ybiec i kradec

2016.07.14 | 10:32

4
Още един министър на икономиката като теб и Лукарски и не Беляне ами и ВЕЦ Пасарел ще ни е много.

2016.07.14 | 09:33

3
Тоя Трайков е копие на оня , който цяла България го мрази - Расим , ирландската пастирка и офшорния шмекер !
boiko fesa e ybil xilqdi nevinni xora =tikvata na

2016.07.14 | 09:33

2
mi te vsizkite sa kato kurvata boiko fesa -ybiec i kradec

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини