Пламен Орешарски: Всяко решение на ГЕРБ е предпоследно

  • 02 декември 2011 21:16

  • 1719
  • 0
Пламен Орешарски: Всяко решение на ГЕРБ е предпоследно
©

Не приемам вдигането на пенсионната възраст с 4 месеца от 2012 г., защото имаше споразумение със синдикатите това да се случи през 2020 г. Не съм убеден, че внесеният в парламента вариант е окончателен, защото при ГЕРБ всяко решение е предпоследно.

Това заяви в предаването на БНТ "Панорама" депутатът от БСП и бивш министър на финансите Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

"По принцип пенсионната възраст трябва да се увеличи, но това не е реформа от днес за утре. Повечето европейски правителства имат предварително обявени планове, които се изпълняват, а нашето правителство отнема възможността на хората да направят адекватно  житейските си планове", допълни той.

"Премиерът преди месец постави задача да се намерят пари за увеличение на най-ниските пенсии, но тъй като такива не се намериха, се взе решение да се търсят средства чрез вътрешни механизми, а именно - от догодина по-малко хора да излязат в пенсия и парите да бъдат взети от там", каза още Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова каза, че правителството отговаря адекватно на ситуацията в социалната сфера. "С вдигането на пенсионната възраст с 4 месеца догодина ще постъпят повече средства в осигурителната система. Така ще се стабилизира системата в краткосрочен и средносрочен аспект", добави тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини