Скандал в ефир заради АЕЦ "Козлодуй", Ангелов и Кадиев се заплашиха със съд

  • 06 юли 2016 17:24

  • 4305
  • 4
Скандал в ефир заради АЕЦ "Козлодуй", Ангелов и Кадиев се заплашиха със съд
©

"Случаят е символ на това как правителството се бори с корупцията. Става въпрос за ситуацията с АЕЦ "Козлодуй". Сюжетът е от 2015 година, очевидно много хора са знаели за схемата с украинската фирма, аз научих доста по-късно. Преди известно време аз дадох лично на премиера документите, с които разполагам. Бойко Борисов разпореди незабавна проверка, но аз смятам, че над този човек е имало политически чадър. Не искаме партия "Нормална държава" да стои в основата на такива игри, искаме да сме чисти и да докажем истината".

Това заяви Георги Кадиев в ефира на БТВ.

"Сигналът от 2015 година е получен в ДАНС Враца, правят разследване, спират обществената поръчка, и когато казваме, че корупцията убива, в този случай, може да ни убие буквално. Не ми се виждат ясни и чисти нещата с АЕЦ "Козлодуй" при управлението на Димитър Ангелов. Целият този кръг там е такъв, изработват обществени поръчки, трябват им офшорки и мисля, че трябваше досега проблемът да бъде разрешен", добави той.

"Всъщност ние никога няма да разберем каква е истината там. Сигурно в компанията има и нормални хора, които не правят нагласени поръчки, но какво от това", смята Кадиев.

В телефонен разговор се включи Димитър Ангелов, бившият директор на АЕЦ "Козлодуй" и каза:  "Никога не съм имал офшорна сметка, нито участие, с която и да е фирма, и това ще го покаже само една проверка. Затова призовавам хората, които имат претенции към мен да говорят с факти. Взех решение да прекратя дейността си, защото имам съмнения, нищо повече".

От своя страна Георги Кадиев го попита как ще обясни документа, на който стои неговият подпис: "Фалшив ли е"?, зададе му въпрос.

Димитър Ангелов обясни, че няма такава фирма и този подпис не е негов, като допълни, че ще даде на съд Кадиев за твърденията му.

Така последваха нападки в ефира, като шефът на АЕЦ "Козлодуй" беше категоричен, че не  е извършил никаква измама, а Кадиев твърди, че е проверил документите и подписът на тях е негов и че лъже.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4305 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.07.07 | 10:37

4
И двамата са гнусни тарикати и манипулстори! И безспорно корумпирани. Кадиев манипулира с полуистини и документ без дата/т.е. без съотносимост на действията във времето/,а другарят "Гербаджия" си знае много добре за какво иде реч. Но тъй като се е отчитал коректно,ще бъде покрит.

2016.07.07 | 10:37

3
Давай Бойко сега сме 4-ти по корупция направи ни на първо място да сме завършена треторазрядна страна!

2016.07.07 | 10:37

2
Жалко!!! Цялата държава е пропита от корупция !!!

2016.07.07 | 07:58

1
ти лапаш ли курупция

Добави коментар

Водещи новини