Станишев: Правителството е безотговорно (Видео)

  • 02 декември 2011 13:13

  • 1943
  • 10
Станишев: Правителството е безотговорно (Видео)
©

Предсрочни избори в България не е най-доброто за страната, защото правителството трябва да си носи отговорността и да решава проблемите. Няма защо да плашат хората с оставки.

Това каза пред журналисти лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

На въпрос - дали БСП е готова за предсрочни избори, Станишев отговори: „Ние винаги трябва имаме готовност за такова развитие. То в момента не е най-доброто за страната, защото правителството трябва да си носи отговорността и да решава проблемите. Обещаха най-хубави неща, спечелиха президентските и местните избори, поне формално, така че да си носят тежестта. Няма защо да плашат хората с оставки. България е преживяла най-различни правителства”.

Социалният диалог е блокиран, не от нас, отбеляза Станишев. „Обезпокоен съм от ситуацията, защото клатенето на лодката задълбочава кризата. Правителството провокира това клатене с всички свои действия – обещания към земеделците, неизпълнение; неинформиране на синдикатите за намеренията за пенсионна реформа. Правителството трябва да прояви инициативата, да бъде разумно, да седне на масата за преговорите сериозно, а не всеки ден да си сменя позицията. Безотговорно е поведението”, коментира лидерът на БСП.

Според Станишев в България през последните две години най-големият фактор на нестабилност е правителството – сваляха осигуровки, вдигаха осигуровки. „Не може да има такава непредсказуемост. Никой не може да си планира живота – нито военни, нито полицаи, нито хора в предпенсионна възраст, нито дребен и среден бизнес”, коментира Станишев.

Институциите в Европа са информирани за протестите в страната, самите синдикати са го направили, заяви Станишев.

Кой провокира протестите? Да не бяха обещавали. Няма в Европа правителство, което да поеме ангажимент, да подпише споразумение и три седмици след това да се отметне от него”, каза лидерът на социалистите. Според Станишев не се прави никаква пенсионна реформа. „Преди една година това правителство каза, че е направило най-добрата пенсионна реформа в ЕС. Сега между първо и второ четене на бюджета вкарват шоково вдигане и промяна в пенсионната система. Защо не направиха консултации със синдикати и работодатели. Изобщо не се търси начин да се увеличи приходната част”, коментира Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1943 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
teraktora

2011.12.09 | 17:25

10
JA SI EBI MAIKATA BE GEI ZARADI TEBE SME NA TOJA XAL
123

2011.12.09 | 17:24

9
Станишев е виновен
анонимен

2011.12.09 | 17:24

8
Защо забравихте,че вие доведохте страната ни до това положение?Каква е тази наглост?Вместо да се скриете и да ви няма в политиката,както би направил всеки достоен човек, вие продължавате да завлуждавате хората с вашите утопични разбирания.Ако вие бяхте на власт сега България щеше да е във фалит.Къде са спестявянията на хората от 1996г.Защо забравяте за всички поразии,които нанесохте?По добре се скрийте и не пречете на промените,защото заради вас хорота напускат държавата.

2011.12.09 | 17:24

7
Карикатурен премиер, карикатурно правителство, карикатурна държава. Ако не бяхме потърпевши щеше да е забавно. За съжаление, забавно е за всички други, а за нас е само тъжно...
ФОНДАЦИЯ ТЪПО ОБЩЕСТВО

2011.12.09 | 17:24

6
ДИРЕКТНО КЪМ СОБСТВЕНИКА НА САЙТЪТ ----КОПЕЛЕ !!!КОЛКО ПАРИ ВЗИМАШ ОТ ТОЗИ ЧЕРВЕН ПРЕСТЪПНИК ЗА ДА МИ ВРЕШ ЧЕРВЕНАТА МУ ФИЗИОНОМИЯ ЕЖЕДНЕВНО В ИЗ ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО ???????????????????????
ХОЙ

2011.12.09 | 17:24

4
СТАНИШЕВ Е ПРАВ, БОЙКО СЕ ДЪРЖИ КАТО МУТРА И САМ ПРОМЕНЯ ПРАВИЛАТА КОГАТО МУ СКИМНЕ, ТАКА НЕ СТАВА ТОВА Е ДЪРЖАВА И ТРЯБВА ПО-ОТГОВОРНО ДА СЕ ПИПА В ВСЯКА НАСОКА ЗАДА ИМА НЯКАКЪВ БАЛАНС И СИГОРНОСТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА...ОТНОСНО ПЪК СТАНИШЕВ ТО Е ЯСНО КАТО БЯЛ ДЕН, ЧЕ СЕ РАДВА НА КЪСМЕТА ДА НЕСА УПРАВЛЯВАЩИ В ТОЯ МОМЕНТ НА КРИЗА.

2011.12.09 | 17:24

5
В този момент на криза ли? Аз не знам България да не е била в криза някога? На 34 съм и откакто се помня страната ни е в криза.
антиСЕРгЕй ЯКО

2011.12.09 | 17:23

3
Абсолютно от всички партийки са наясно от незабавната нужда от реформи. И затова тези отстрани само ще пискат и ще гледат и няма да се хванат , за да не оберат негативите! Винаги тарикатско комунистическо мишленце нагло!!!
e

2011.12.03 | 10:33

2
--- Прикрепено писмо (SKRIHTE SHAPKATA NA ASTOR) ---- Подател: evgeni slavkov До: GIS@GOVERNMENT.BG, PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG Относно: SKRIHTE SHAPKATA NA ASTOR Дата: Петък, 2011, Декември 2 12:33:31 EET Господин Бойко,разходите направени за големи БЕЛИ ,извършени от теб и "дружина" в последно време и "Тогава" ,за сметка на невини хора и всичко това за да ОПРОВЕРГАЕШ,чрез флашки нещо,няма да останат без резултат.Нали знаеш,каквото посеееш ,такова ще си жьнеш.Това е твоя ПРОФИЛ в няколко щрихи. А Първан ти даде СЪРП И ЧУК,пьк ти ги преправи на НОЖИЦА И БУХАЛКА.Ама така е, какво да се прави ,АБВ-ПРОФИЛИ.
e

2011.12.03 | 10:33

1
---- Прикрепено писмо (до георги седевчов първанов -"доблестния" АБВ-наследник на А.Лилов,обаче Луканов се спомина по нареждане на "ГЛАВНИЦАТА") ---- Подател: евгени славков До: press@president.bg, office@president.bg, president@president.bg Относно: до георги седевчов първанов -"доблестния" АБВ-наследник на А.Лилов,обаче Луканов се спомина по нареждане на "ГЛАВНИЦАТА" Дата: Петък, 2011, Декември 2 14:52:49 ЕЕТ Господин Първанов ,мислиш ли ,че мръсотиите направени от тебе и твоята "'партия" ще останат вечно на власт,както управлявате и до днес чрез ПОСЛУШНИКА Борисов. ??? Мислиш ли, че чрез твоите ЕНЕРГИЙНИ НОМЕРА ще източвате вечно България.Мислиш ли ,че вълчицата заслужава повече внимание от България ?! Ясно е това което мислиш ,но на тебе не ти е усно за къде си се запътил.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини