Юристи и журналисти ще анализират българския демократичен модел

  • 06 юли 2016 12:18

  • 836
  • 0
Юристи и журналисти ще анализират българския демократичен модел
© Novini.bg

Фондация "Европа юридика" организира кръгла маса "Българския демократичен модел - проблеми и решения", организирана по повод 25-ата годишнина от приемането на Конституцията на Република България. Това съобщават организаторите.

В кръглата маса ще вземат участие широк кръг юристи, политолози, журналисти и граждански активисти, споделящи демократичните ценности и европейската ориентация на България. Основни насоки на дискусията в посочените направления ще бъдат поставени от Христо Иванов, бивш министър на правосъдието, проф. Нели Огнянова, експерт по медийно право и Здравка Калайджиева, адвокат, бивш съдия в Европейския съд по правата на човека.

В рамките на кръглата маса ще бъде потърсен отговор на въпроса, доколко приетата през 1991 година Конституция в светлината на практиката по нейното прилагане досега, отговаря на основните необходимости на развитието на България като европейска демократична държава. Дискусията ще бъде фокусирана в три основни посоки - граждани и управление, права и правосъдие, медии и демокрация.

Кръглата маса ще е утре Червения салон на хотел "България".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
836 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини