Екатерина Михайлова: Нека ме мотивират да гласувам, а не да ме задължат

  • 26 май 2016 07:46

  • 4485
  • 2
Екатерина Михайлова: Нека ме мотивират да гласувам, а не да ме задължат
©

Промените в Изборния кодекс противоречат на Конституцията. Правото не може да стане задължение през закона. Трябва да има промяна в Конституцията. Активната регистрация е най-правилното нещо в момента. Това каза Екатерина Михайлова, бивш дългогодишен депутат от СДС и ДСБ, преподавател по право и автор в едфира на БТВ.

Тя добави, че „по-големият въпрос е не дали ще ме задължат да гласувам, а да ме мотивират. Ако избирателят няма за кой да гласува, каквито и задължения да въведат - няма да го накарат“.

Михайлова коментира и заявката на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в за нов мандат за президент. „Всеки може да тълкува Конституцията различно. Пазителите на закона и на Конституцията и искат да има правов ред в България не трябва да мълчат.

„Наблюдавам политическия живот отстрани. Смятам, че президентът е на мястото си и нека да бъде пазител на Конституцията, правовия ред, разделението на властите и защитник на правата на българите. Доста нетактично се отнесоха с г-н Плевнелиев. Търсеше се разделение като част от предизборната кампания“, посочи Михайлова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4485 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.27 | 18:29

1
Много е права.
X

2016.05.27 | 18:29

2
Prava za koe ? Che kradeshe zaedno s Kostov li?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини