Мартин Димитров: Брекзит може да е спусъкът на промяна в ЕС (видео)

  • 06 юли 2016 08:11

  • 2223
  • 4
Мартин Димитров: Брекзит може да е спусъкът на промяна в ЕС (видео)
©

Не е ясно дали ще има Брекзит. По-голямата част от британците искат да напуснат ЕС и това е показателно. Има шанс този референдум да подейства като спусък за промяна в ЕС. Няма по-добра идея от единния пазар. Това заяви в ефира на Канал 3 Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от Реформаторския блок.

По думите му хората, които най-много са искали Брекзит - Фараж и Борис Джонсън, са избягали по терлици. "Това е показателно, че Брекзит не е добра идея", обясни още той.

Според Димитров ефектите за България са, че, ако е началото на промяна за ЕС, то идеята е добра. Но ако не е - ще има намаляване на европейските фондове и намаляването на общия пазар. "Напускането на Великобритания ще й донесе тежки икономически загуби", каза Димитров.

"Трябва да се засили сигурността в ЕС", отсече още Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

"Не сме влизали в чакалнята на еврозоната. Приемането на еврото неминуемо ще се случи, но това е дълъг процес. България може да изпълни голяма част от изискванията за приемането на еврото, но кога окончателно ще бъде въведена валутата е друг въпрос", каза Димитров и допълни, че поне две години страната ни ще прекара в чакалнята.

Според него вече не е достатъчно да си само в ЕС, за да се развива икономиката на дадена страна, а трябва да се води умна политика.

Що се отнася до състава на КЗК, той заяви, че не е доволен от състава й. "Тази комисия трябва да знае, че цяла България я гледа. Трябва много внимателно да разследва съмненията за картел на пазара на горивата. Нека да й дадем шанс, може скептицизмът ми да не е оправдан", каза той. По думите му една от най-големите тайни в държавата е кой притежава данъчните складове, а за да се внася горива у нас - трябва да имаш достъп до тези складове. " Трябва да се разбере има ли концентрация на притежание на данъчни складове у нас. Този въпрос го зададох на стария състава на КЗК и нито един от членовете й не можа да ми отговори. Дори водим дело за достъп до тази информация", уточни Димитров.

Последвайте канала на

Калина Христова
2223 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.07.06 | 15:13

4
Майтапчо ,ЕС ще се оправи ,когато педерастите им станат полу педерасти !Т.е ,никога !Докато не се махнат педалите от ръководството на ЕС И ЕК ,педерастията ще продължи !

2016.07.06 | 12:30

2
Майтинчо само в приказките костенурките побеждават зайците на бягане. Този европейски съюз е създаден за силни икономики. Мижава икономика като нашата няма никакъв шанс.

2016.07.06 | 15:12

3
а изобщо не беше мижава нашата икономика, Ес я докара до тая мижавост, за да им купуваме боклуците и да не произвеждаме нищо. Глад и мизерия!

2016.07.06 | 12:30

1
Какво добро донесе общият пазар за България. Магазините пълни с чужди стоки мита 0 лв. Родното производство унищожено данъци 0 лв, всички млади търсят работа навън осигуровки 0 лв. Толкова си завеян ,че ако ти боядисат вратата в друг цвят неможеш си намери дома.

Добави коментар

Водещи новини