Ненчев: 609 лева начална заплата в армията е малко

  • 04 юли 2016 19:50

  • 3405
  • 2
Ненчев: 609 лева начална заплата в армията е малко
©

"609 лева начална заплата в армията ни не е достатъчна". Това заяви в Пловдив министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки.. Той обаче не се ангажира кога ще бъдат увеличени възнагражденията на военнослужещите. Министърът призна, че заплатата е един от стимулите за привличане на хора в армията. В момента обаче се наблюдава текучество и има много свободни места.

"Ще преодолеем текучеството с различни мерки, свързани със социалните придобивки и условията на труд", подчерта Ненчев.

По думите му имало "доста свободни места в армията". 500 от тях щели да бъдат заети в близко време, а останалите - догодина. Министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. бе в града на тепетата по повод на празника на пловдивския военен гарнизон. Той прие почетния марш на военни подразделения и положи венец на паметника на загиналите военни на централния площад в града.

На събитието присъстваха и началникът на отбраната генерал Константин Попов, областният управител Здравко Димитров, шефът на общинския съвет на Пловдив Савина Петкова, командири на поделения.

Пловдивският митрополит Николай отслужи заупокойна молитва пред паметника.

"Този празник е на всички, които почитат и уважават българските воини. И в делник, и в празник те бдят на своя пост. Българският войник е бодър и в съня си", заяви владиката.

Той подчерта, че православната църква никога не е преставала да се моли за българското войнство. Атракция на празника бе 5-годишният Даниел Чаталбашев, който бе облечен във военна униформа и козируваше при преминаването на почетния строй от военните подразделения

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3405 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
naco

2016.07.06 | 08:30

2
А,ЗАЩО тогава г-н министър,някой военни получават и ЗАПЛАТА и ПЕНСИЯ???
6666

2016.07.05 | 22:18

1
po zle BALGARSKATA ARMIA ne e bila ot kakto vie ster na vlast

Добави коментар

Водещи новини