Станишев към нападките на Местан: Не ми се участва в телевизионни театри (видео)

  • 01 юли 2016 08:29

  • 3448
  • 3
Станишев към нападките на Местан: Не ми се участва в телевизионни театри (видео)
©

"Не само Европа е под опасност, а целият свят. Видяхме цяла поредица от ужасяващи терористични актове. Това, което стана в Истанбул също е ужасно. Имало е голяма група българи съвсем близо до атентаторите. Трябва да има още по-силно сътрудничество между държавите в борбата с тероризма". Това заяви в ефира на БТВ Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

"Необходимо е повече Европа по отношение на сугурността. Трябва да има промяна на мисленето, да се действа като едно", добави той.

"Никой не е застрахован от подобно нападение, за съжаление. Терористите целят да всяват страх и паника, да има максимален публичен ефект. Те искат да се покажат, че са тук и ще ни избият", смята Станишев.

"Никой няма как да каже на 100% дали Великобритания излиза от ЕС. Това, което се случи беше най-лошият избор. Предизвикаха референдум, с който отпушиха една страст и резултатът съвсем естествено си дойде. Така всъщност те отделиха Великобритания от Европа. Политиканстването накрая си плаща сметката. Управниците там създадоха проблем на ЕС. Чак сега мнозина в Англия се замислят какво могат да загубят. Великобритания ще поеме това, което следва от правна гледна точка", допълни още той.

"Губещи са всички. Много англичани, с които говорих, са репресирани и започват да осъзнават, че това е един тежък популизъм и в крайна сметка всички в ЕС сме малки на фона на глобалната икономика и на Китай, и т.н. Затова трябва да сме обединени, трябва да се предложи план за адекватна политика на ЕС", заяви председателят на ПЕС.

"Ролята на БСП в момента е правилна, тя като опозиция, трябва да бъде такава, за да могат управниците да виждат и другите гледни точки, за да се вземат правилните решения. Иска ми се да видя алтернативност в по-голяма степен от БСП. Но важното е да има системност, за да бъдеш опозиция", добави той.

Във връзка с нападките на Лютви Местан към Станишев, той отговори следното: "Г-н Местан при учредяването на ДОСТ, той каза, че се гордее, че е свалил кабинета Орешарски, после във вашето студио го отрече. Няма какво да говоря повече. Нямам общо със свалянето на кабинета Борисов, и не ми се влиза в телевизионни театри. И Делян Пеевски съм коментирал и всичко, вече няма смисъл. В момента светът се тресе, а ние се връщаме назад".

Припомняме, че преди време Лютви Местан определи целувката на Станишев и поднасянето на извинение за възродителния протест, като неискрено. „Ще му задам въпроси не за управлението, а как и с кои фактори се договори управлението на Орешарски по времето на първия кабинет Борисов през 2012 г., където се крият всички последващи събития за гражданско недоволство. Аз бях първият политик, който след оставката на г-н Пеевски, обявих, че това решение е било неприемливо за българското общество. Отговорността за това, ако е на Местан, поднасям извинения. Но г-н Станишев може ли да застане пред мен и да го каже, но трябва да се гледа в очите му“, обясни Местан.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3448 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Gotinoto

2016.07.02 | 15:49

3
Nali se se celuvahte na ,,Orlov most,,?Sascho ne si go otmaate?

2016.07.02 | 11:03

2
СЪСЕЛА ЩЕ ИДЕ ПРИ ТРОЦКИ
Възмутен

2016.07.02 | 11:03

1
Как въобще очаквате някой да ви вземе на сериозно след политическото фиаско с кабинета Орешарски. Наистина смятате поданницитена тази държава за идиоти. Нищо чудно че на избори разчитате на платени гласове или на кръгли идиоти.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини