Димитър Николов: Борисов показва политическа култура

  • 28 юни 2016 09:01

  • 1421
  • 2
Димитър Николов: Борисов показва политическа култура
©

Ще въведем драстични мерки, за да ограничим строителството в междублоковите пространства. В момента в града се наблюдава тенденция за презастрояване. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов в ефира на БНТ.

Имало нужда от офис площи, а повечето строители се насочвали към жилищните, заради по-бързата печалба.

Планирало се и построяването на морски център, в който да се организират събития, свързани с политики с Черно море, щяло да има научен център на БАН, развлекателна част, офис площи.

Подготвен е технически проект, за облекчаване на трафика на централната улица в града, който да щади околната среда.

Дори и без европейско финансиране, той може да бъде реализиран, не е толкова мащабен, коментира кметът.

Проучване сред жителите на града показвало, че те се делят на две групи.

Трябва да се поддържа един добър диалог с гражданите. Те са тези, които насочват администрацията към пулса на събитията и пулса на проблемите, каза кметът.

Кметът очерта като проблем намирането на работна ръка. Това лято имало заведенията, които няма да отворят, заради липса на персонал. Общината работела в тази насока - за стимулиране на младите хора да се квалифицират.

Наскоро е релизиран такъв проект на площад "Тройката", на който пътят бил на две нива, а трафикът - изнесен.

В момента работим в прекрасни отношения с правителството на Борисов. Използвам случая да благодаря за подкрепата на големите проекти в Бургас, изграждането на спортната зала. Така се решават много от проблемите, които с години не са реализирани., каза Николов.

"Европейските средства помагат да се решават проблеми. В момента очакваме да стартира и оперативната програма за Черно море. На 14 юли сме поканени в Констанца, където започва първото приемане на документи. Има няколко програми, които касаят развитието на градовете, ние ще бъде изключително активни", каза той.

Борисов и в момента показва съответна политическа култура да води диалог непрекъснато, това му дава възможност да вземе най-правилното решение. Трябва в чист вариант да се конкурират качествата на кандидатите от различните политически формации., коментира кметът предстоящите президентски избори.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1421 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.06.28 | 11:45

1
ei pedal xorata iskat dobri 3aplati da se xranqt ,a Boiko i ti ste kurvi

2016.06.28 | 11:47

2
Аве педал да не си мислиш че сме още комунизъм че да искаш те да ти вдигат заплатата,обърни се към частника при който работиш той да ти вдигне заплата.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини