Станишев: Великобритания обърна гръб на бъдещето

  • 24 юни 2016 12:17

  • 1485
  • 4
Станишев: Великобритания обърна гръб на бъдещето
©

„Шокиран съм от резултата от референдума. Ние, европейските прогресивни сили, подкрепихме нашата партия-член – лейбъристите - в кампанията им за оставане на Обединеното кралство. Искахме силна Великобритания в силна Европа.“, заяви президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на веднага след излизането на данните от референдума.

„Разбира се, резултатът от референдума трябва да бъде уважен. Той показа, че младите британци, Лондон, Оксфорд, Шотландия и Северна Ирландия смело гледат напред, но Великобритания обърна гръб на бъдещето. Тепърва ще бъдат правени анализи и оценки, но най-ужасяващият резултат от референдума е необратимото разделение в Обединеното кралство. Безотговорното поведение на лидера – Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. и на много други политици от Консервативната партия доведе до необходимостта в 21-ви век да изграждаме нови граници помежду си. За всички е лесно да предположим какво предстои: референдуми за излизане от Великобритания в Шотландия и Северна Ирландия, вълна от национализъм и популизъм, на която ще се качат политици, искащи референдуми за напускане на ЕС в много държави-членки. ПЕС застава категорично срещу това. Случващото се е резултат от твърде дългото налагане от страна на десните в Европа на социалното неравенство, отнемането на шансовете и липсата на солидарност. Затова хората бягат в националните си граници.
Разработихме Пътна карта, която още днес ще изпратим на левите премиери, на евродепутатите – социалисти, на партиите от нашето семейство. С нея ще започнем откровена дискусия за бъдещето на ЕС и ще дадем нашата алтернатива: връщането към ценности като солидарността, справедливостта и равните шансове в живота на всеки европеец. А през декември в Прага на заседанието на Съвета на ПЕС ще предложим нашия Дневен ред за промяна. Време е за ново лидерство“, заяви Станишев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1485 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.06.25 | 02:51

4
Дейбаевровлечугото му европедерасткодейба ! Мръсноеврейско копеле , бъдещето е на РУСИЯ !
пинко

2016.06.25 | 02:51

3
а ти обърна гръб на България, нахендри се на топло място в европа, и си идваш тука само рождени дни да празнуваш.
гост

2016.06.25 | 02:51

2
И ТОЗИ РЕВЕ НА ЧУЖД ГРОБ...ПАРИТЕ И БАЛАМУРНИЦИТЕ СВЪРШВАТ...БЕЗ ТЯХ КАК ЩЕ КАРАМЕ..

2016.06.24 | 21:18

1
Британия обърна гръб на ционистките унищожители на народите! ЩОМ БРИТАНИЯ ОБЪРНА ГРЪБ, ЗНАчи ПОЛОЖЕНИЕТО НИ В ЕС Е МНОГО СТРАШНО!!!

Добави коментар

Водещи новини