Михаил Миков: За Европа предстоят все по-големи изпитания (видео)

  • 24 юни 2016 08:16

  • 2620
  • 1
Михаил Миков: За Европа предстоят все по-големи изпитания (видео)
©

Европа навлиза във все по-голяма турболенция. Тя ще има все по-големи изпитания. Това прогнозира в ефира на БТВ бившият председател на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

По думите му Бракзит означава, че кризата на доверието придобива нови измерения. „Това ще се случва и в други европейски страни“, прогнозира социалистът. „Това е изпитания към големите системни партии. Европа се връща към времето на хората“.

Според него след този резултат Великобритания ще се опита да получи повече от ЕС. „Това е стимул към евроскептиците, което може да доведе до напускането и на други държави. „Това е лоша новина и България трябва да изрази ясната си позиция по Брекзит“.

„Не им липсва председателския пост в БСП“, категоричен беше Миков. „Това беше голяма отговорност. Направихме много неща, надявам се те да продължат. Но вече има индикации за връщане назад“.

„Надявам се, че новото ръководство ще осъзнае, че всички са й нужни“. Миков изрази подозренията си, че е имало уговорки на конгреса. Той предупреди, че уговорките водят до компромиси. И обвини съпартийците си Янков, Жаблянов, Гергов за участие в тези договорки с Нинова. „Те й наляха гласове. Аз отказах разговори“.

„Партията е организъм, в който хората членуват доброволно и заради идеите си, останалото е кадруване и договорки. Аз съм бил последователен и съм стъпвал на принципи. Оставам в политиката, аз съм социалист. Важно е бързо да бъдат насрочени изборите“, каза още Миков.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2620 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.24 | 13:35

1
Началото на края на Еврогейския съюз ! Европа на две скорости ,а ,педалчета !Свършиха баламите !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини