Ненчев: Румъния ни пита за създаване на група, а не на флотилия в Черно море

  • 23 юни 2016 17:18

  • 2322
  • 4
Ненчев: Румъния ни пита за създаване на група, а не на флотилия в Черно море
© Булфото (архив)

Във въпроса, отправен към мен от страна на румънския ми колега, се съдържаше "създаването на група", а не се коментираше флотилия.

Това уточни министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. по време на заседанието на парламентарната комисия по отбраната, където той беше изслушан от депутатите по казуса за т. нар. флотилия в Черно море. В този разговор думата флотилия не е присъствала и не е искано от нас подобно нещо, посочи Ненчев. Получихме предложение от страна на Румъния да отправим общо искане между България, Румъния и Турция за засилването на позициите на НАТО в региона на Черно море, обясни министърът. Ние не се съгласихме да приемем това, като настояхме, ако този разговор се води, да се води, като се включат експертите и политическите органи в максимално най-широк кръг на НАТО, посочи Ненчев.

По-късно пред журналисти той обясни, че ако изграждаме група, това означава, че имаме общи координирани действия, ако изграждаме флотилия, това означава, че има ръководство и това ръководство трябва да се поеме от една от страните. Ненчев беше категоричен, че е имало координация на позицията между него, министъра на външните работи и премиера, и посочи, че всъщност е изразил същата позиция, която е изразил и премиерът. Министърът на отбраната информира също, че се е свързал с президента Росен Плевнелиев преди срещата си с румънския министър, както и след нея, за да го информира за разговорите.

Освен това тези разговори не са били на четири очи, има протокол от тази среща и не бива да има каквото и да е съмнение за каквито и да са ангажименти по този въпрос, обясни министърът на отбраната. Няма ангажименти, няма съгласие от наша страна разговорите да продължат в този формат, заяви той. По-голямата част от тиражираното не отговаря на истината, каза още Ненчев.

Последвайте канала на

БТА
2322 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
дуци

2016.06.26 | 17:51

4
ненчев като те канят влашорите отивай бе ,тъкмо главата ти е гумена , ще стане от теб отличен водолаз
Спиндърмаан

2016.06.26 | 17:51

3
мн. флотилии, ж. 1. Група военни кораби, които действат заедно в един воден басейн. 2. Малка група кораби.

2016.06.26 | 17:50

2
Ненчо Ненчооо доживех селяндур да ми обяснява за група кораби стадо гълъби и ято прасета Ненчо колко си тъп и колко глупаво лъжеш не е истина

2016.06.24 | 09:35

1
от Уикипедия, свободната енциклопедия (пренасочване от Флотилия) Флот (на френски: flotte, на нидерландски: vloot) може да бъде: 1) съвкупност от кораби (или самолети, по-рядко) с еднакво предназначение, национална принадлежност или други признаци

Добави коментар

Водещи новини