Кметове обжалват заплатите си

  • 22 юни 2016 10:34

  • 970
  • 0
Кметове обжалват заплатите си
©

Кметовете на селата Коркина, Големо село и Бабино в община Бобов дол обжалват в съда определените им в края на миналата година заплати. Тримата получават между 420 и 650 лева месечно в зависимост от броя на жителите, предаде БНР.

Тримата кметове са избрани на местния вот през октомври миналата година от ГЕРБ. Те считат това възнаграждение за несправедливо, защото работата им е много, натоварването е голямо, а ежедневно възникват различни проблеми, които налагат денонощно да са на разположение.

Съдът обаче отхвърля жалбите им като неоснователни.

Според Закона за метното самоуправление и местната администрация Общинският съвет определя размера на трудовите възнаграждения на кметовете в рамките на действащата нормативна уредба и средствата за работна заплата на персонала от общинския бюджет, това става по предложение на кмета на общината. И в трите случая законът е спазен, постановява съдебният състав. Тримата кметове трябва да платят по 200 лева за разноски по делото. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

По неофициални данни над 80 на сто от работещите в общинската администрация в Бобов дол получават минималното възнаграждение. В същото време кметът на общината Елза Величкова, избрана с листата на ЛИДЕР, се подписва под заплата от 1 900 лева.

Последвайте канала на

Нора Виткова
970 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини