Медиците в София на бунт. Чиновниците в Спешна помощ с по-големи заплати от тях

Напрежение в Спешна помощ в София. Медиците протестираха снощи заради несправедливо, според тях, разпределение на увеличението на заплатите. Оказва се, че то ще е много по-високо за хората, които работят в администрацията, и по-малко за тези, които работят на терен, тоест лекарите и сестрите. 
 
От документ, с който Нова телевизия разполага, става ясно, че средното увеличение за административните длъжности е 16,2%. С най-много се вдига заплатата на „завеждащия архиво-хранилището" – 35,4%. Така неговото възнаграждение е по-високо от това на старша сестра. А като сума най-голямото увеличение е 300 лева - получават го експертът по безопасни условия на труда и главният юрисконсулт.
 
За сравнение при медицинския персонал средното увеличение на заплатите е 9,2%, лекарите с две специалности ще получават 7% по-високи заплати.
 
Освен от заплащането си, медиците от Спешна помощ се оплакват още от вербална агресия на работното си място, от лошо отношение на ръководството към тях. Освен това получавали постоянни наказания, което още повече намалявало възнагражденията им. 
 
„Д-р Гелев се отнася с нас абсолютно подигравателно, нарича ни „Цървули”. Когато медиите се опитате да влезете в нещата, г-н министърът му позволява да излезе в отпуска”, заявиха пред Нова телевизия медици. 
 
Те признаха и за това, че им е забранено устно да карат пациенти до една от частните болници в София. Ако го направят, ги грозяла глоба. 
„В този център работят 900 човека, а вие цитирате 4-5 заплати, които са административни. На тези длъжности са назначени хора с висше образование”, каза по телефона за „Здравей, България“ шефът на Спешна помощ – София д-р Георги Гелев.  
Той напълно отхвърли обвиненията, че е обиждал подчинените си, както и че е наказвал хора за монотонно говорене.

Коментари

  1. 2016.06.23 | 13:03
    Хвани "министъра " ,удари шефа !Няма ли лудници във България ,тия двамата ,защо се разхождат на свобода и тормозят всички !
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет