Германският президент на тридневно посещение у нас

  • 22 юни 2016 08:33

  • 854
  • 0
Германският президент на тридневно посещение у нас
©

Увеличаването на германските инвестиции у нас и партньорството между България и Германия в Европейския съюз и НАТО ще бъдат сред водещите теми в разговора на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с германския му колега Йоахим Гаук, който започва тридневно държавно посещение у нас. Двамата държавни глави ще разговарят на четири очи на "Дондуков" 2.

По време на срещата ще бъдат разменени висши държавни отличия. В рамките на посещението си у нас германският президент ще разговаря с председателя на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

В четвъртък в Софийския университет "Св. Климент Охридски“ Йоахим Гаук ще изнесе лекция, свързана с партньорството между Германия и България в ЕС. По-късно Плевнелиев и Гаук ще открият българо-германски бизнес форум. В петък двамата президенти ще участват в дискусия на тема "Уроците на миналото. Паметта на миналото. Осмислянето на тоталитарните режими“.

Последвайте канала на

Нора Виткова
854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини