Борисов се срещна с управителя на Централната банка на Гърция

  • 10 юни 2016 13:50

  • 1638
  • 0
Борисов се срещна с управителя на Централната банка на Гърция
© Министерски съвет

За нас е от изключително значение стабилността на банковия сектор, за да не се допусне ситуация като през 2014 г., която костваше много на коректните вложители и отне значителен публичен ресурс.

Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на срещата си с управителя на Централната банка на Гърция Янис Стурнарас, съобщиха от правителствената пресслужба. Премиерът допълни, че една от първите задачи на правителството при встъпването му в длъжност е била съвместно с БНБ да се предприемат мерки за повишаване на банковия надзор и за запазване на финансовата стабилност в страната и този процес на завишен контрол ще продължи.

Министър-председателят посочи, че по оценка на БНБ българската банкова система е стабилна, включително на банките с чуждестранно участие в капитала им. Той изрази очакването си провежданите стрес тестове на кредитните институции да дадат нови доказателства за това и резултатите от тях да доведат до засилване на доверието в банковия сектор в страната. Премиерът Борисов приветства традиционно доброто сътрудничество между двете централни банки и особено взаимодействието им в най-тежките моменти от гръцката криза през последните години.

В срещата участваха министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва и управителят на БНБ Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г., по чиято покана Янис Стурнарас е на посещение в страната ни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1638 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини