Румен Петков иронично: ГЕРБ и БСП са много близки в енергийния сектор

  • 08 юни 2016 17:25

  • 2858
  • 1
Румен Петков иронично: ГЕРБ и БСП са много близки в енергийния сектор
©

"Представихме чрез информация три протокола, подписани в Япония, като в един от тях брутално е заобиколена точката за предварителна уговореност и защо се избягва обществената поръчка. Оставам настрани, че заобикаляме много наши солидни партньори и то незаконно според нас. И не е ясно при какви условия ще се даде кредит и не стават ли много кредитите на енергийния холдинг". Това заяви Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в от АБВ пред БТВ относно енергийните проекти.

"Като има заобикаляне на процедурата трябва да се сезират органите на ЕК. Самата Теменужка Петкова казва, че  с "Тошиба" се отива на пряко договаряне и, ако е така, значи съм прав в това, което настоявам. Трябва да се направи анализ на конкретната турбина, за която става въпрос. В протокола е записано, че г-н Гамизов присъства на всички процедури. Въпросът с обществените поръчки не трябва да е подминаван по никакъв начин. Европейската банка била дала своето съгласие, ама трябва ние да плащаме, нали така", коментира Петков.

"На първо място защитавам българския интерес, не руския", така отговори той на въпрос чий интерес защитава.

"Да бъда набеден, че играя с руски фирми, не е коректно. Гамизов е човек, чийто сметки са запорирани, така че не може да дава мнение", добави още той.

"Подозирам, че е имало екскурзия до Сингапур, и да се подвизаваш там, на гърба на българина, е цинино. Министър-председателят  Бойко Борисов приветсва идеята да пращаме висши наши чиновници на посещения. Искам от Борисов да ми представи два протокола от 20 април, от които може да се придобие представа какво е теглено от БЕХ и каква е лихвата, защото всичко това ще го плащаме ние. Експертите твърдят, че този заем за енергетика не беше нужно да се тегли. А и искам да знам каква е нашата задлъжнялост към "АЕЦ Козлодуй", за да не се окаже, че само сипваме в дупката. Дължим пари и на Мариците, но кредитите трябва да се плащат", смята Петков.

Ето какви проблеми в сектора посочи още Петков:

Първият е свързан с посещение в Япония на делегация от енергийното ведомство. Водени са там преговори и подписани съвместни протоколи. Втория въпрос е свързан с начина и техниката на теглене на кредит от Българския енергиен холдинг (БЕХ) и развитието на събитията свързани с кредита", обясни Петков. „Третият въпрос е свързан с щетите за страната ни и разходите, които се извършват, във връзка с преустановяване реализацията на проекта „Белене" и възможни по-нататъшни щети за държавата и енергийната ни система, поясни Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

"Заобикалеме обществените поръки и загробваме енергетиката си. ГЕРБ и БСП са много близки в енергийния сектор", каза иронично Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

"Нямаме диалог с БСП от две години. Нинова каза, че ще прави фронт срещу ГЕРБ, но АБВ иска да работи за България, а не против този или онзи. Не съм обнадежден от избора на Корнелия Нинова за лидер на бСП".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2858 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ГОЦЕ

2016.06.14 | 18:24

1
Големата метла идва ;ЕДИН ЗА ВСИЧКИ -ВСИЧКИ ЗА РЕФЕРЕНДУМА .

Добави коментар

Водещи новини