Ковачева сменя предсрочно Маргарита Попова

  • 30 ноември 2011 06:09

  • 1670
  • 0
Ковачева сменя предсрочно Маргарита Попова
© Булфото

Народното събрание ще гласува днес назначаването на Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент за правосъден министър, въпреки че се очакваше това да стане в края на януари, когато сегашният - Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, ще положи клетва като вицепрезидент.

Рокадата в кабинета е внесена от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на 25 ноември в деловодството на Народното събрание, пише "Стандарт".

Източници на изданието са потвърдили, че в предложението на Борисов няма други кадрови промени. Смяната на Попова е изненадваща, тъй като още преди да бъде избрана за вицепрезидент тя ясно заяви, че ще остане в министерството до 19 януари, когато в Народното събрание ще се закълне новоизбраният президент и вицепрезидент. Важните закони, които трябва да се гласуват обаче, най-вероятно са ускорили рокадата.

Междувременно в кулоарите на военното ведомство тръгна слух, че министърът на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март може да отиде в администрацията на новия президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Според неофициална информация Ангелов искал да става посланик, но в крайна сметка било решено да стане съветник по армейските въпроси. Плевнелиев обаче отрече за "Стандарт" слуха, като заяви, че няма намерение да стига чак до министрите в кабинета, когато попълва екипа си. Миналата седмица стана ясно, че зам.-министърът на икономиката Евгени Ангелов ще напусне поста си и ще стане съветник на новоизбрания президент.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1670 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини